Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat invertirà més de 3.758.000 euros en 4 anys per a la rehabilitació sostenible dels habitatges municipals

Palma, 16 de juny de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat Neus Truyol ha exposat avui en el Consell Rector del Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH-Riba) l’estat d’execució del Pla plurianual d’inversions en els edificis i habitatges municipals 2019-2023.

“Aquest pla ja s’està executant des del primer moment perquè és una prioritat per a aquest equip de govern aconseguir l’excel·lència en la gestió dels habitatges de titularitat municipal, perquè volem garantir que les persones que hi viuen ho fan amb dignitat i qualitat de vida”, ha exposat Truyol.

Neus Truyol: “la millora d’aquests habitatges forma part de la línia de feina que duem a terme des de Model de Ciutat que pretén dignificar  i millorar la vida de les persones que més ho necessiten”

PMH-Riba

En concret, el PMH-Riba gestiona 403 habitatges, i des del 2019 aposta per cinc línies de feina en la millora dels edificis:

  1. Manteniment i rehabilitació
  2. Estalvi energètic
  3. Participació en els elements comuns
  4. Construcció mixtura social
  5. Disseny actual i modern

Neus Truyol ha afirmat que “com a administració pública és la nostra obligació actualitzar i millorar el patrimoni públic, i en especial els habitatges municipals. Hem de garantir el bon estat dels habitatges per dignificar els projectes de vida de les persones que hi viuen”.

Les millores estan destinades a implantar mesures d’eficiència energètica, rehabilitacions integrals i reformes per actualitzar i modernitzar elements interiors dels habitatges

Per la seva banda, el gerent del PMH-Riba Josep M. Rigo ha destacat que les inversions i el projectes de millora tenen un component imprescindible en quant a eficiència energètica. “La vulnerabilitat de les famílies comporta moltes vegades una pobresa energètica per deficiències en els edificis i els habitatges. Això no succeeix en els habitatges municipals perquè és una prioritat en la gestió”.

En concret, en relació a les actuacions de manteniment i rehabilitació, el gerent han destacat tres tipologies: les referides a les rehabilitacions integrals (adequació estructural i funcional), les reformes com és el conjunt d’obres d’ampliació, millora i modernització dels edificis existents, i les grans reparacions, que són aquelles obres necessàries per esmenar un dany produït i que afecten a l’estructura existent.

INVERSIÓ PERMANENT I QUANTIOSA

En total, la inversió que realitzarà l’àrea de Model de Ciutat en aquests tipus d’intervencions ascendeix a 3.758.749,48 euros, dels quals ja s’ha executat gairebé la meitat durant els anys 2019 i 2020. Exactament, ja s’han realitzat inversions per valor d’1.385.407,54 en 9 projectes.

Els edificis i habitatges que es milloren estan destinats a lloguer social de llarga durada i per a persones grans o amb mobilitat reduïda

A més, de cara als propers dos anys, ja s’han redactat el 80% dels projojectes que es preveu executar, amb una inversió prevista de 2.373.341,94€ que ha de culminar el 2023.

Entre elles, les més quantioses en quant a inversió i repercussió en la millora dels edificis hi trobem, les cobertes Edifici del Tirador amb un cost de 697.637€, i les cobertes de l’edifici del carrer Aragó amb una inversió de 478.852€.

La regidora Neus Truyol, afegeix que “a part d’aquestes actuacions del Pla plurianual que ja s’han començat a executar, cal sumar-hi la disponibilitat d’1.020.000€ de capacitat d’inversió a través del contracte de manteniment dels habitatges (820.000€ en dos anys) i d’una injecció de 200.000€ més per a inversions i reformes de pisos municipals”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email