Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arriba la 5ena edició del Festival Insòlit carregat d’(IN)certesa

Palma, 14 de juny de 2021.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i els organitzadors del Festival, Pep Rovira, Erik Herrera i Aina Bigorra, han presentat avui la cinquena edició del Festival Insòlit, centrat en la (IN)certesa, fent referència al camí transitat durant el darrer any. L’edició d’enguany s’estendrà des d’avui i fins dissabte, i serà una edició concentrada amb una única intervenció, en un pati únic, el de Can Balaguer, però amb múltiples activitats, com ara conferències, concerts, i performances. A l’acte també hi han participat representats del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears i la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la Universitat de les Illes Balears, Magdalena Brotons. Per acabar la inauguració, l’artista i l’autor de la instal·lació efímera SCENARIO, Josep Fernández Margalef, ha mostrat en directe la seva intervenció i ha oferit tots els detalls de la seva intervenció.

“Un any més participam d’aquest Festival perquè posa en relació tres aspectes claus per al nostre territori: la cultura, el patrimoni i la creativitat”, ha remarcat Noguera. El Festival proposa promoure la riquesa arquitectònica de la Ciutat a través d’accions creatives efímeres. “L’Insòlit omple de vida i experiències els patis de les cases senyorials de Palma, en aquesta edició, el de Can Balaguer, que constitueixen un conjunt emblemàtic de l’arquitectura, les vivències i el patrimoni de la Ciutat”, ha dit Aina Bigorra, responsable del Festival.


Des d’avui i fins dissabte tendrà lloc una edició concentrada amb una única intervenció, en un pati únic, el de Can Balaguer, però amb múltiples activitats, com ara conferències, concerts, i performances.

La incertesa és el tema de l’edició d’aquest any de l’Insòlit, el fil conductor que lliga totes les accions que tenen lloc durant la celebració del festival. La incertesa, el dubte i el risc defineixen el camí pel qual hem transitat el darrer any. “La incertesa, entesa com a l’estat de falta de seguretat sobre el coneixement vol ser desfeta en aquesta proposta cultural variada i estiuenca”, ha remarcat l’altre responsable del Festival, Erik Herrera.

El programa del Festival, que enguany s’adapta a la situació actual i es concentra al Casal Balaguer, inclou des d’avui i fins dissabte ruta per patis, conferències, concerts i performances. La ruta de patis continua sent un dels plats forts, per tal de conèixer la història de la ciutat i generar interès envers el patrimoni. Per això dimecres, dijous, divendres i dissabte Gaspar Valero realitzarà una activitat guiada per la Ciutat Alta i Baixa. Avui horabaixa tendrà lloc un Cicle de Conferències a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes sota el títol “Desfer la incertesa. Informació imperfecta.” L’arquitecta Mariana de Delás, parlarà d’allò transitori, furtiu i contingent, els  refugis i guarides per a un nou temps. L’artista Josep Fernández Margalef parlarà de la instal·lació efímera a l’Insòlit 2021 i l’arquitecte i ceramista Roberto Paparkone de la Zona de confort. Divendres horabaixa Aina Zanoguera oferirà un concert a la seu del COAIB i dissabte tancarà el cicle una conferència performativa de l’actriu i performer Anna Berenguer a Can Balaguer.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és que només hi haurà una única intervenció en un patí únic, a càrrec de l’arquitecte i artista Josep Fernández Margalef. La seva participació al festival és fruit de l’intercanvi d’artistes del projecte Transefímers Med, una cooperació entre diversos festivals d’art efímer de Catalunya, Illes Balears i Occitània, que tenen lloc a l’espai públic i cerquen revaloritzar el patrimoni cultural a través de la creació contemporània.

Per a més informació o per a inscriure’s a les activitats es pot fer a través del web insolitfestival.com.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email