Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma Cultura publica la convocatòria per a la contractació d’ofertes de música clàssica i contemporània per a la temporada 2020-2021

Palma, 15 de juliol de 2021- L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha publicat avui la convocatòria per a la contractació d’ofertes de música clàssica i contemporània per a la temporada 2020-2021. Per primera vegada, surt una convocatòria única que agrupa totes les programacions d’aquest gènere musical per a tota la temporada següent. A la vegada, tots els espectacles seleccionats rebran un caixet, a més del 100% de la recaptació en aquells programats als teatres municipals.

Segons el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera: “seguim millorant progressivament les condicions de contractació per donar estabilitzat i impulsar la professionalització del sector”.

La convocatòria va destinada a músics, grups professionals, promotors, entitats culturals, associacions i persones físiques o jurídiques que desenvolupin la totalitat o part de la seva activitat en l’àmbit de la música clàssica i contemporània amb l’objectiu de proporcionar una oferta municipal de concerts de música d’aquest gènere per a la temporada 2021-2022 a diferents espais de ciutat (teatres municipals, Can Balaguer o altres espais patrimonials).

Sota el paraigües de Palma Clàssica s’hi encabeixen els concerts dins el cicle “Clàssica” als teatres municipals:  els Concerts de “Música a la cambra” a Can Balaguer; els Concerts per al XXIV Festival de Música Antiga de Palma i el Cicle de concerts de primavera a espais emblemàtics de Palma.

Per la seva banda, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha manifestat que: “hem unificat totes les convocatòries en una per facilitar la feina al sector”. A més, ha afegit que “ho feim sota el paraigües de la marca Palma Clàssica amb l’objectiu de donar visibilitat i prestigi a la creació musical de les Illes Balears, en concret al món de la música clàssica i contemporània”.

La convocatòria compta amb diferents fórmules d’admissió que són les següents:

  1. Concerts dins el cicle “Clàssica” als teatres municipals

L’Ajuntament de Palma té l’objectiu de continuar donant suport als grups locals de música clàssica als teatres municipals mitjançant aquest cicle, que es durà a terme als teatres municipals Xesc Forteza, principalment, i Mar i Terra, d’octubre de 2021 a maig de 2022. L’admissió en aquesta convocatòria suposa un caixet de 600 € més IVA en concepte d’honoraris. A més, el sol·licitant percebrà el 100% dels ingressos per taquilla de les funcions acordades.

  1. Concerts de “Música a la cambra” a Can Balaguer

El cicle “Música a la cambra” a Can Balaguer es presenta com un cicle anual que té com a objectiu englobar diferents propostes musicals en petit format de música clàssica, antiga i contemporània. Aquest cicle enllaça amb la millor tradició cambrística ja que es tracta d’un espai propici per a la música de cambra, amb amplis salons i patis. Ofereix àmplies possibilitats gràcies a la singularitat del seu òrgan Walker o el seu piano de cua històric, que converteixen la seva sala de música en un espai incomparable per a acollir actuacions de cambra, recitals d’òrgan o piano i cicles de lied i música vocal. L’admissió en aquesta fórmula suposa pagar un caixet en concepte d’honoraris.

  1. Concerts per al XXIV Festival de Música Antiga de Palma

Amb una trajectòria de gairebé un quart de segle a la nostra ciutat, el Festival de Música antiga de Palma s’ha constituït com una de les cites musicals imprescindibles de la tardor palmesana. Enguany el cicle celebrarà el 500è aniversari de les Germanies amb repertoris inspirats en l’època, per la qual cosa se sol·liciten propostes que puguin encaixar estilísticament i artísticament en l’objecte d’aquesta commemoració. L’admissió en aquesta fórmula suposa pagar un caixet en concepte d’honoraris.

4.Cicle de concerts de primavera a espais emblemàtics a Palma

És objecte d’aquesta fórmula proporcionar una oferta municipal de concerts de música clàssica en petit format per a la temporada de primavera, amb l’objectiu de cobrir aquesta demanda per a l’any 2022, a espais no convencionals, singulars i patrimonials, o a l’aire lliure, tant del centre de Palma com dels barris del municipi. L’admissió en aquesta fórmula suposa pagar un caixet en concepte d’honoraris. Les ofertes s’han de presentar a l’adreça palmaclassica@palma.cat, sota el títol PALMACLASSICA 2021-2022 fins al 4 d’agost. Tota la informació al detall es pot consultar al web www.palmacultura.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email