Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat injecta més de 610.000 euros per pagar ajudes econòmiques destinades a l’habitatge

Palma, 20 de juliol de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha comparegut en roda de premsa per exposar que s’ha iniciat el tràmit per traspassar més de 610.000 euros de l’àrea per destinar-los a l’àrea de Benestar per a les partides d’ajudes econòmiques. Neus Truyol ha alertat que “’evolució de la pandèmia no augura una recuperació econòmica imminent per a les persones amb més necessitats, per això, des de les institucions, volem garantir que les necessitats d’habitatges dels més desafavorits estiguin cobertes”.

La regidora ha recordat que l’àrea de Benestar ja duu invertits gairebé 6,7 milions d’euros en ajudes en els primers sis mesos de d’any, dels quals el 41% és despesa per a emergències i suport l’habitatge, és a dir, 2.752.000 euros en només sis mesos. Aquesta xifra representa gairebé un 40% més que l’any anterior. Està previst que aquesta modificació de crèdit s’aprovi en el ple ordinari de dia 29 de juliol.

Neus Truyol: “La situació econòmica és d’extrema urgència. Tant l’àrea de Model de Model a través de l’Oficina Antiiesnonaments com la xarxa d’atenció social de Benestar treballen al límit. De fet, Benestar ja ha repartit ajudes específiques per habitatge per valor de 3 milions d’euros els primers sis mesos de l’any” 

“Tots els serveis d’atenció a les persones més vulnerables estam centrants en en aturar el cop, donar ajudes econòmiques urgents, aturar els denonaments, oferir la millor atenció a qui més ho necessita. Ara mateix és molt difícil preveure o planificar projectes de vida o alternatives habitacionals si no s’activen mesures reguladores d’impacte i urgents”. La regidora Truyol ha recordat que la anunciada regulació dels preus dels lloguers en zones tensionades és una necessitat urgent que contribuirà a aturar el drama d’accés a l’habitatge a Palma.

L’àrea preveu que la cobertura de necessitats bàsiques destinades a habitatge s’agreugi després de l’estiu per mor de la finalització del període de suspensió dels desnonaments marcat per l’estat i que finalitza dia 9 d’agost. “Davant aquest context, no podem fer res més que sumar esforços amb Benestar i injectar uns doblers que teníem destinats inicialment al programa de mediació de lloguer i allotjament. Seguim fent feina en aquesta proposta però consideram que la situació no afavoreix que tengui fruits ja que l’emergència social és tan greu i bàsica que la prioritat és donar una resposta immediata”.

La regidoria tramita el traspàs d’aquests doblers a l’area de Benestar perquè els destini a les ajudes econòmiques destinades a frenar l’emergència vital de moltes famílies de Palma 

“És incontestable el compromís de l’àrea amb la lluita per a què ningú no quedi sense casa. L’objectiu principal és garantir l’accés a l’habitatge de les persones més vulnerables, per això proposam injectar aquests diners a l’àrea de Benestar Social. Això sense deixar de treballar per poder posar en marxa aquesta oficina de mediació tan aviat com sigui possible”, ha insistit la regidora. “L’ajuntament està actuant per aturar el cop però necessitat recursos estructurals, mesures reguladores. En aquest sentit, insistim en la necessitat urgent que el govern de l’estat permeti regular el preu dels lloguers davant una situació d’emergència habitacional com la que vivim”, ha conclòs.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email