Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar en el 80è aniversari de la seva mort

Palma, 3 d’agost de 2021.- El Saló de Plens de l’Ajuntament de Palma ha acollit avui horabaixa l’acte d’homenatge a la figura de Gabriel Alomar i Villalonga, en l’any en què es compleix el 80è aniversari de la seva mort. Alomar, Fill Il·lustre de la Ciutat entre d’altres reconeixements, va ser un home polièdric que va destacar com a polític, però també com a assagista, poeta, periodista i professor i va defensar sempre postulats regeneracionistes i de transformació social. Va ser un teòric destacat del mallorquinisme polític, que sempre va vincular a les polítiques d’esquerres.

A l’acte de commemoració han participat el batle de Palma, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; la representant de la Fundació Ateneu Pere Mascaró, Lila Thomas; el vicepresident de la Fundació Gabriel Alomar, Cosme Bonet; i el catedràtic de Filologia Catalana i Lingüística General, Pere Rosselló, que han destacat les diferents facetes que Gabriel Alomar i Villalonga va conrear al llarg de tota la seva trajectòria.

Antoni Noguera ha reivindicat la modernitat d’Alomar i ha recordat que defensava “la Mallorca lleial a la seva identitat nacional i que alhora s’alimentava dels valors ideològics de la modernitat i que  estava molt més afanyada en la construcció del futur que no en la conservació del passat”.

Alomar va exercir com a assagista, professor, poeta, i periodista abans de dedicar-se a la vida política. Va morir a Egipte l’any 1941, on havia estat destinat com a Ambaixador de la República, i després exercí com a professor i periodista fins a la seva mort.

Les seves restes arribaren a Palma el 1977, i l’any 1982 l’Ajuntament de Palma el va proclamar Fill Il·lustre de la Ciutat. El seu retrat, obra del pintor Xim Torrents Lladó, presideix el Saló de Plens de l’Ajuntament, juntament amb la resta de fills i filles il·lustres.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email