Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les Activitats d’Intervenció Comunitària: construint una Palma més justa

Palma, 6 d’agost de 2021.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera i la directora general d’Infància, Comunitari i Projectes, Marga Gayà i la gerent de la Fundació Patronat Obrer, Llúcia Carreras, han visitat l’activitat  “Aventures amb lectures”, que durant aquest estiu s’està duent a terme a la biblioteca infantil de Nou Llevant i al local de l’Associació de Veïns i Gent Gran de la Soledat.

Noguera ha destacat que la importància d’activitats com aquesta. ” L’impuls al comunitari  i a les entitats del tercer sector com a línea de feina es resumeix en activitats com aquesta que donen resposta a les necessitats dels infants, joves i les seves famílies, alhora que obri els espais municipals que s’adapten per ser part del procés comunitari”

Aquesta activitat, en la qual participen 40 infants d’entre 6 i 12 anys dividits en quatre grups, s’emmarca en el conjunt d’actuacions que s’estan desenvolupant de manera conjunta amb la Fundació Patronat Obrer en el projecte d’Intervenció Comunitària del Centre Municipal de Serveis Socials Comunitaris Bàsics (CMSSCB) de Llevant Sud.

“Aventures amb lectures” és una activitat del projecte d’intervenció comunitària de Llevant Sud, que dona resposta a les necessitats de suport educatiu i habilitats de lectoescriptura que han manifestat els centres educatius i fa servir un espai del barri com és la nova biblioteca.

Aquesta activitat és un exemple de les actuacions que es duen a terme de forma conjunta entre entitats i Ajuntament gràcies a la signatura de convenis singulars entre l’àrea de Benestar Social i 8 entitats del tercer sector que va tenir lloc el passat mes de gener.

Aquest canvi, amb el qual Palma s’ha convertit en un municipi pioner per impulsar serveis la ciutadania de forma conjunta amb el tercer sector,  contribueix a que entitats i Ajuntament passin de col·laborar  a coliderar i codissenyar des dels inicis els processos comunitaris que s’impulsen a cada territori.

Així, a cada barriada es duen a terme activitats d’intervenció comunitària atenent les seves característiques. Així, mentre que a aquest barri es duu a terme una activitat de lectura a s’Arenal s’està realitzant una activitat de robòtica, al parc de Can Simonet jocs i els infants de Cala Major participen una activitat ofertada per Can Balaguer.

Entre d’altres aspectes, aquesta nova forma de fer feina possibilita les següents millores als barris:

  • Feina al territori de manera conjunta Ajuntament i entitat
  • Diagnòstic participatiu a cada barriada
  • Major implicació d’altres entitats i serveis mitjançant taules de comunitari, d’infància i comunitari o de serveis i entitats, que colidera Benestar amb l’entitat amb la que s’ha signat el conveni
  • Actuacions més adequades a les necessitats dels infants, joves i les seves famílies, amb una visió comunitària com a eix de la prevenció de situacions de risc per infants, joves i les seves famílies.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email