Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat decreta mesures cautelars per garantir la seguretat dels edificis dels carrers Andreu Feliu i Francesc Molina

Palma, 12 d’agost de 2021.- L’Àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat,  dirigida per Neus Truyol, ha  decretat avui una ordre d’execució urgent de mesures cautelars que dicta que es procedeixi a prohibir tots els usos als dos edificis de manera immediata. A més, també s’ha decretat que en un termini de 7 dies  s’apuntali  tot l’edifici per a garantir la seguretat estructural i que, en un termini de 3 mesos, es presenti  un informe tècnic emès per un tècnic competent on es revisi la seguretat estructural dels dos edificis i, també, s’asseguri l’estanqueïtat de la xarxa de sanejament.

Aquest decret es produeix després de la inspecció per part dels tècnics municipals del Servei de Protecció de l’Edificació als locals de la planta baixa dels dos edificis, on varen constatar el mal estat de l’estructura de formigó. Tot d’una es va procedir a desallotjar i precintar l’edifici. Aquesta mesura afecta 35 habitatges (19 habitatges a Andreu Feliu i 16 a Francesc Molina) i, també, les activitats que es duen a terme als locals de planta baixa.

Durant tot el dia d’ahir, efectius de la Policia Local, del Cos de Bombers i treballadors socials col·laboraren en el desallotjament i assistiren a les persones afectades. Des de l’àrea de Benestar Social s’atengué 12 famílies i s’oferiren diverses alternatives, com al centre d’acollida temporal (CRAT) per a aquelles que no disposaven d’alternativa d’allotjament.  En concret, es va atendre sis unitats familiars (11 adults i 3 menors) de l’edifici d’Andreu Feliu, que varen manifestar que disposaven d’alternativa habitacional i no varen necessitar anar al centre.  En el cas de l’edifici de Francesc Molina, es varen atendre sis unitats familiars i, en aquest cas, dos adults foren derivats al CRAT.  La resta de veïnats afectats varen anar a segones residències, a cases de familiars o  a allotjaments proporcionats per la cobertura de la seva assegurança. En tot cas, s’ha posat a disposició de les comunitats el contacte dels serveis municipals per si necessiten dels seus serveis.

Avui dematí, els tècnics municipals, juntament amb el tècnic designat per les comunitats, han revisat conjuntament l’estat de l’edifici per tal d’agilitzar les tasques d’apuntalament, tal i com dicta l’ordre d’execució.

Model de Ciutat fa una crida als propietaris dels immobles a complir l’obligació legal del deure de conservació i rehabilitació dels edificis per tal d’assegurar les condicions de seguretat, així com a presentar els pertinents informes d’avaluació d’edificis (IEE) que serveixen, entre d’altres, per avaluar-ne l’estat de conservació.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email