Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PalmaEduca reforça per aquest setembre l’oferta presencial d’adults i manté l’oferta en línia

Palma, 30 d’agost de 2021.- Dins el programa del mes de setembre, l’Àrea d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma fa una aposta per recuperar la presencialitat dels cursos d’adults (39 cursos presencials més). S’obre el període d’inscripció de tot un conjunt de cursos per a persones adultes, que inclou idiomes (català, espanyol, anglès, alemany i francès), formació bàsica i ocupacional i competències en noves tecnologies i informàtica. En total, el consistori oferirà gairebé un centenar de cursos entre totes les modalitats. “Aquests cursos donen resposta a les necessitats que ens fa arribar la ciutadania i permeten als usuaris més oportunitats de cara al mercat laboral”, ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

En concret, des d’aquest dimecres i fins al 10 de setembre s’obre la inscripció dels cursos de català, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Baleàrics. Els nivells oferits són A1, A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu. Les inscripcions només es poden fer en línia a través de l’enllaç http://llengua.iebalearics.org

Dimecres s’obre el període d’inscripcions per als cursos de català (1 al 10 de setembre) i del 13 al 29 per a la resta de cursos per adults 

La resta de cursos d’adults obriran les inscripcions del 13 al 29 de setembre. Els interessats s’hi podran apuntar a través del web www.cursospalmaeduca.cat o també presencialment a Palmaformació del Mercat Camp Redó, a Palmaformació de Son Malferit i a Estudi 6.

Dins el programa s’ofereixen:

-Cursos de formació bàsica: d’alfabetització, per a neolectors, curs preparatori per a la prova de CCSE (Coneixements Constitucionals i Socioculturals d’Espanya); preparació per a les provés d’accés a cicles formatius de grau mitjà i per a les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys.

Llorenç Carrió: “la presencialitat és essencial sobretot pels nivells inicials i aquesta formació dona als usuaris més oportunitats de cara el mercat laboral” .

-Cursos de formació bàsica i ocupacional: cursos de competències en noves tecnologies i informàtica (iniciació, ofimàtica, full de càlcul, iniciació al disseny gràfic i al tractament digital d’imatges, iniciació a la creació de pàgines web amb gestor de continguts, ús d’smartphones i tablets) + cursos de llengües (espanyol per a persones estrangeres, anglès, alemany i francès de diferents nivells, turístic comercial i conversa)

Estan exempts de pagar l’import de matrícula d’aquests cursos d’adults les persones que estiguin en situació de desocupació o de jubilació, les persones amb un grau de discapacitat del 33 per cent o superior i víctimes de violència de gènere i els membres de famílies nombroses. Pel que fa als cursos de català, hi ha reduccions previstes del 50 per cent del pagament de la matrícula per a persones en situació d’atur, entre d’altres supòsits, i reduccions del 100 per cent per ser membre de família nombrosa especial i/o no cobrar cap prestació contributiva.

En total s’ofereixen noranta-sis cursos d’idiomes (català, espanyol, anglès, alemany i francès),  formació bàsica i ocupacional, i competències en noves tecnologies i informàtica.

Una vegada finalitzat el període d’inscripció, es publicaran les llistes de persones admeses als diferents centres d’inscripció o al web http://www.cursospalmaeduca.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email