Actualitat

Educació fa balanç del projecte Escudella de menjar saludable a les escoletes

Palma, 6 de setembre de 2021.- La setmana passada han tengut lloc unes jornades de formació sobre l’alimentació que reben els més menuts a les escoletes municipals. Així, el personal de les escoles d’infants municipals ha pogut intercanviar experiències i valorar i revisar els menús per tal d’anar-los adaptant als productes de temporada. L’alimentació dels infants és una part essencial del projecte educatiu de les escoles municipals que disposen de cuina i personal propi per elaborar els menús al mateix centre. “La cuina forma part de la nostra identitat i hem de conèixer i valorar els productes locals com a aliments bàsics en els menús infantils. Des dels menjadors de les escoles d’infants volem contribuir a la presa de consciència individual i col·lectiva d’una alimentació sana, sostenible i justa”,  ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió.

Projecte Escudella

El Patronat Municipal d’Escoles d’Infants de l’Ajuntament de Palma ha organitzat aquestes jornades per avaluar i millorar la implementació del projecte Escudella que es desenvolupa des del 2020. El projecte Escudella desenvolupat per Nani Moré de l’associació Menjadors ecològics amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso és un projecte transversal que té com a objectiu promoure un model de menjador escolar saludable, educatiu, sostenible i just.

Els continguts de les jornades han anat a càrrec de Nani Moré, cuinera especialitzada en alimentació infantil i directora de l’associació menjadors ecològics, Pedro Osuna de l’Associació de Productors Ecològics de Mallorca i Maria Blanquer, nutricionista.

Amb aquestes jornades s’han volgut refermar els vincles entre totes les persones que intervenen en l’alimentació dels infants: productors, cuineres i educadores.

“Les decisions que prenem sobre la nostra alimentació tenen un impacte molt important sobre els ecosistemes i es tracta de millorar els nostres coneixements sobre la producció dels aliments al llarg de l’any, conèixer les varietats que millor s’adapten al nostre entorn i poder preparar menús variats i atractiu pels infants”, ha dit la gerent del Patronat Municipal d’Infants, Francisca Niell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *