Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Tot a punt per la tornada a les aules a partir d’aquest divendres

Palma, 09 de setembre de 2020.-El regidor d’Educació, Llorenç Carrió, juntament amb la tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, han explicat el dispositiu que s’ha organitzat amb motiu de la tornada a les aules el proper 10 de setembre.

Carrió ha explicat que un dels objectius d’aquest curs que ara comença és anar recuperant la presencialitat i ha recordat que Palma té prop 80.000 alumnes distribuït a uns 120 centres escolars. “ El passat curs va ser el més difícil que es recorda, però del qual tota la comunitat educativa va superar satisfactòriament i va aprendre moltes lliçons. El repte logístic d’enguany tampoc serà fàcil, però treballam amb la Conselleria d’Educació per posar en marxa les mesures organitzatives que siguin necessàries” ha dit el regidor que ha aprofitat per agraïr l’esforç que estan realitzant totes les àrees municipals en aquest sentit.

Carrió ha recordat que ara s’inicien els Processos d’adaptació als centres del Patronat Municipal d’Escoles d’Infants que suposen estades als centres a diferent ritme, depenent de si són alumnes de nova incorporació o que ja han estat escolaritzats els cursos anteriors.

Seguretat Ciutadana

L’Ajuntament de Palma organitza l’operatiu de trànsit i seguretat per a l’inici de curs 2021-2022. Un centenar d’agents de la Policia Local de Palma s’encarregaran de controlar el trànsit i vetllar per la seguretat viària, tant en les entrades com en la sortida dels centres educatius.

Per realitzar aquest dispositiu, les escoles de Palma i els punts de circulació es divideixen en tres categories (A, B, C), segons les necessitats de cobertura que s’estableixin. Aquest any, s’utilitza el mateix protocol d’actuació que en anys anteriors, tot i que actualitzat amb xifres de 2021 i adaptat a les circumstàncies actuals en què l’entrada a les escoles es realitza de manera esglaonada.

En línies generals, hi ha 30 punts de categoria A, que s’han de cobrir sempre, 40 de categoria B i 68 de categoria C, que es cobriran segons la disponibilitat d’efectius. Aquest operatiu, com cada any es realitza amb la coordinació de les àrees de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Educació.

Aquestes categories s’estableixen segons criteris objectius que atenen el tipus de via (avinguda, carrer secundari i carrer terciària), el volum de trànsit, el sentit de circulació (únic o bidireccional), el tipus de semàfor que hi ha a la via, la velocitat màxima establerta i el tipus de centre (escola infantil, centre d’educació primària i institut).

Des de l’Ajuntament, es recomana als pares, mares o tutors legals dels alumnes que surtin dels seus domicilis amb suficient antelació així com l’ús del transport públic per efectuar desplaçaments . A més, recorda l’obligació de l’ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil.

L’EMT reforça el seu servei en més d’un 10%

L’àrea de Mobilitat Sostenible, de forma coordinada amb l’àrea d’Educació, està treballant per atendre les peticions de pacificació del trànsit que arriben part dels centres escolars i que continuaran arribant al llarg d’aquest mes.

Cal recordar que el curs passat es decretaren més de 30 intervencions per pacificar el trànsit als entorns escolars amb mesures com tancar carrers o reserves d’espais per evitar així aglomeracions a les entrades i sortides de les escoles.

L’increment del 10% de l’EMT es tradueix en una millora de freqüències a cinc línies amb la previsió d’anar millorant de forma progressiva al llarg del mes de setembre les freqüències a altres línies com ara la L19 cap a la UIB a partir del dia 20 de setembre i la Línea 10 (Son Castelló-Sindicat) que tindrà reforços en hora punta des d’aquest mateix divendres dia 10 de setembre. Les línies que aquesta setmana han millorat les freqüències de les següents:

  • L3 (es Pont d’Inca-es pla de na Tesa-Joan Carles I): passa cada 10 minuts durant la major part del dia amb reforços parcials entre Son Fuster i la plaça d’Espanya entre les 7.00 i les 9.00 hores • L4 (ses Illetes-plaça Columnes): té una freqüència de 10 minuts durant la major part del dia.
  • L5 (es Rafal Nou-plaça Progrés): la freqüència és de 6 minuts en hora punta i de 10 minuts durant la resta del dia
  • L7 (Son Gotleu-Son Serra-La Vileta) la freqüència és de 10 minuts amb reforços puntuals durant l’hora punta.
  • L8 (Son Roca-Sindicat) té una freqüència de 6 minuts en hora punta i d’entre 8 i 9 minuts durant la resta del dia.

A més d’aquest conjunt de millores s’afegeix la recuperació i ampliació del trajecte de la línea regular L34 que des de divendres, 10 de setembre, arribarà fins a son Llàtzer. Aquesta ampliació de la L34 forma part del procés d’escolta activa amb les entitats veïnals iniciat per l’EMT al llarg de tot aquest curs i suspèn la prestació de Transport a la Demanda que s’havia mantingut fins ara. Així, s’incorporen aturades intermèdies al polígon de Son Morro i Projecte Home amb sortides programades tant des de son Llàtzer com des de Son Espases cada 45 minuts des de les 7:15 del matí i fins les 20.45 hores.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email