Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat precinta un edifici al carrer Manacor i dicta mesures cautelars per prohibir l’accés i apuntalar tots els forjats

Palma, 10 de setembre de 2021.- El servei de protecció de l’edificació de l’àrea de Model de Ciutat ha precintat l’edifici situat al carrer al carrer Manacor, numero 63. Els tècnics han pres aquesta decisió després de realitzar una nova inspecció a l’immoble arran d’un informe que els bombers varen emetre després que es declaràs un incendi recentment.

L’àrea ja té un expedient obert d’aquest immoble des de l’any 2012 motivat per una ITE desfavorable i va dictar retirada de qualsevol element inestable de la façana.  Aquesta setmana els tècnics han realitzat una nova inspecció i han comprovat que l’edifici és inestable, té zones parcialment apuntalades, moltes biguetes estan oxidades i per tant han perdut capacitat de suport. A més, l’informe tècnic alerta d’un estat de degradació i brutícia molt important, i per tant no compleix amb les condicions mínimes d’habitabilitat.

Com a conseqüència d’aquesta inspecció, el servei de protecció de l’edificació ha procedit a precintar l’edifici i dictar ordre d’execució de mesures cautelars que la propietat ha d’executar amb màxima urgència. Principalment, prohibir l’ús de l’edifici, apuntalar la totalitat dels forjats, eliminar elements inestables tant de façana com de la coberta, i paredat dels accessos.

A més, el servei tècnic considera que la inestabilitat estructural és important i per tant decretarà la ruïna tècnica de caràcter imminent, ja que els danys no són reparables per mitjans normals i requereix una demolició total de l’edifici.

L’informe tècnic resolt que s’ha arribat a aquesta situació pel nul manteniment de l’edifici, ja que mai s’han escomès obres de conservació, i un procés de degradació de les estructures principals de suport (murs de càrrega, cobertes, façanes, etc.).

La regidora de l’àrea Neus Truyol alerta que la protecció i actuacions damunt el patrimoni privat són una obligació dels propietaris. Ha recordat que “la prioritat per a l’àrea és la de garantir la seguretat i integritat de les persones i per tant l’ha propietat ha d’actuar per evitar que entrin persones, i desallotjar els ocupants. Al mateix temps que actua de forma urgent per garantir l’estructura, i finalment demoleix d’edifici”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email