Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat aprova la consolidació de la relació de llocs de treball del Patronat Municipal de l’Habitatge

Palma, 14 de setembre de 2021.- La regidora de Model de Ciutat ha exposat en roda de premsa els temes que es tractaran en la reunió del Consell Rector del Patronat Municipal de l’Habitatge-Riba. Concretament ha detallat dos assumptes de gran importància per a l’organització dels recursos intern i per tant que milloraran el servei públic.

Neus Truyol ha explicat que els objectius són “desplegar el Pla estratègic del Patronat i recentrar les prioritats en la rehabilitació de barris, i per tal de fer-ho hem d’ordenar els recursos humans i modernitzar les eines de treball”. Ha recordat que el passat mes de març es van produir una aprovació històrica per al PMH i per a l’Ajuntament en el seu conjunt, amb l’aprovació de la relació de llocs de treball, el catàleg de funcions i l’organigrama de l’organisme autònom. “Avui donam una passa més i aprovam la creació del Registre de tot el personal del PMH-Riba i les ocupacions dels treballadors i treballadores en cada un dels lloc de feina definits en la RLT.

Neus Truyol: “És prioritari ordenar el personal i modernitzar les eines de treball per fer més eficient el Patronat i el servei públic que presta” .

El PMH-Riba consta una plantilla actualment de 34 persones com a personal laboral, i la relació de llocs de treball preveu la configuració de fins a 43 llocs de treball, és a dir 9 llocs de nova creació. “Amb la reordenació de  la plantilla, s’han noves àrees diferenciades que estan en consonància amb els objectius estratègics del Patronat: rehabilitació de barris i promoció d’habitatges, la gestió del parc municipal d’habitatge públic, i una tercera àrea de serveis centrals, jurídics i administratius”, ha afegit la regidora de Model de Ciutat i presidenta del PMH-Riba.

Truyol ha recordat que la relació de llocs de feina i l’organigrama van ser aprovats en mesa de negociació sindical sense cap vot en contra. “Aquest és un procés molt valuós i fruit de mesos de negociacions intenses amb el personal del Patronat i que ens permet donar passes endavant en l’organització interna després d’anys de deixadesa en aquest àmbit. Ara disposam d’una estructura pensada, coherent, reforçada  que contribueix a ordenar la feina, prioritzar els objectius i donar resposta real a la missió i visió del PMH-Riba: la rehabilitació de barris i gestió dels habitatges municipals”, ha explicat la presidenta.

El PMH-Riba ha estat el primer organisme autònom de l’Ajuntament de Palma en aprovar definitivament la relació de llocs de feina el passat mes de març i ara aprova la creació del registre de tot el personal i les ocupacions dels treballadors a cada un dels llocs ja definits.

A més, el gerent del PMH-Riba Josep M Rigo presenta al Consell Rector un informe relatiu a un nou programa de gestió desenvolupat pels serveis informàtics del Patronat que permet disposa d’una eina bàsica de treball que permet generar consultes i informes actualitzats, automatitzar processos de gestió de contractes, i agilitzar les comunicacions internes.

“Hem de gestionar diàriament més de 430 contractes en règim de lloguer, amb un nombre d’incidències mensuals de 528, que afecten a gairebé un miler d’usuaris. El programa GestHabitat ens permet gestionar de forma àgil i transparent i millorar el controls dels habitatges municipals”. Per exemple, es millora la comunicació i de la part tècnica amb l’empresa de manteniment per avisar de les incidències d’un habitatge.

Paral·lelament, el gerent ha informat que el Patronat ha adquirit llicències del programa Revit, un software de BIM multidisciplinar per a dissenys de major qualitat, que permet modelar en 3D amb precisió, actualitzar automàticament plànols de planta, alçats i seccions, entre d’altres millores. “La modernització de les eines de treball és una premisa bàsica per a evolucionar i realitzar projectes de millora dels edificis municipals amb un nivell de qualitat molt elevat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email