Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La reserva de sòl de Son Güells redueix l’edificabilitat lucrativa en gairebé un 50 per cent

Palma, 23 de setembre de 2021.- La regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, ha aclarit que aquesta setmana el Consell de Gerència d’urbanisme el que ha aprovat és l’informe sol·licitat per part del Govern en relació a les condicions de dotació de serveis i urbanització de l’espai públic. “La Reserva Estratègica de Sòl es va aprovar el 2013 quan governava el Partit Popular. Qualificar-lo d’especulació urbanística és demagògic”, ha dit la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

Abans d’aprovar el RES l’edificabilitat lucrativa era de 56.000 metres quadrats en equipament privat sanitari o assistencial, sense superfícies d’espai lliure ni d’equipament. Després d’aquesta aprovació, que preveu que hi hagi una edificabilitat lucrativa de 32.371 metres quadrats la distribució queda de la següent manera: 11.379 metres quadrats són equipament privat sanitari i 20.992 són residencial.

Amb tot, la distribució del residencial queda de la següent manera:

“Com es pot observar al gràfic suposa una reducció molt gran d’edificabilitat i evita que sigui un equipament privat. S’aconsegueix diversificar usos, amb espai lliure i equipaments públics, a més d’apostar per fer-hi habitatges amb mescla de preus per garantir l’accés a l’habitatge públic i habitatge a preus assequibles”, ha remarcat Truyol. 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email