Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma celebra el Dia Europeu de les Llengües

Palma, 26 de setembre de 2021.- L’Ajuntament de Palma a través de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística s’afegeix a la celebració del Dia Europeu de les Llengües per fer valer la llengua catalana com aportació al patrimoni lingüístic europeu i per recordar que el multilingüisme és una riquesa pels territoris. Per a celebrar aquest dia, l’Ajuntament ha penjant la banderola commemorativa d’aquesta efemèride al balcó de Cort per donar visibilitat a la celebració i es compromet a promocionar i conservar la llengua catalana.

Amb l’objectiu donar protagonisme al Dia Europeu de les Llengües, des del Servei de Dinamització Lingüística de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística a través de les xarxes socials ha anat donant informació del Dia Europeu de les Llengües, ha proposat jocs i reptes lingüístics per a practicar i conèixer la gran diversitat de llengües. Algunes de les propostes són contestar un qüestionari lingüístic o escoltar uns àudios i reconèixer de quina llengua es tracta. Als punts de conversa que es duen realitzant des de fa mesos des del servei de Dinamització Lingüística, durant dues sessions es tractarà el tema de diversitat lingüística i de la importància d’aprendre llengües. D’altra banda, s’ha organitzat una activitat de fotografies amb cartells amb l’expressió “Parla’m” en diferents llengües europees i s’han repartit polseres oficials del dia Europeu de les llengües.

Els objectius generals del Dia Europeu de les Llengües són:

1. Destacar la importància de l’aprenentatge de llengües i diversificar la varietat de llengües que s’aprenen amb l’objectiu d’incrementar el plurilingüisme i la comunicació intercultural.

2. Promoure la riquesa de la diversitat lingüística i cultural d’Europa, que hem de preservar i potenciar.

3. Promoure l’aprenentatge permanent de llengües tant dins com fora de l’escola, ja sigui amb el propòsit de fer estudis, intercanvis, per necessitats professionals, mobilitat o plaer.

El Dia Europeu de les Llengües se celebra el 26 de setembre des de l’any 2001, el principal objectiu del qual és fomentar l’aprenentatge d’idiomes en tota Europa així com retre homenatge a la diversitat lingüística d’un continent amb més de 200 llengües pròpies.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email