Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

micro/MacroMicro/macro de l’equip SUSO33 ha estat el projecte seleccionat pel jurat de la Crida d’Art urbà i graffiti sorgida dels pressupostos participatius i posada en marxa pel Solleric

Palma, 29 de setembre de 2021.- El Casal Solleric ha fet públic avui els projectes escollits de la Crida d’Art urbà i graffiti i també els projectes que es portaran a terme de mediació artística del CAC 2021. Arran d’una iniciativa sorgida  d’una proposta dels pressupostos participatius del 2020, l’àrea de Cultura i Benestar Social, a través de la Direcció general d’arts visuals va publicar una convocatòria per dur a terme una jornada d’art urbà i graffiti a Son Güells. Ara el jurat ha seleccionat el projecte micro/MacroMicro/macro com a guanyador.

Es tracta d’un projecte que, gestionat per equipo SUSO 33 i coordinat amb el teixit comunitari promotor de la iniciativa, proposa la realització d’un mural en un mur de l’estadi Baleares de Palma. El mural consistirà en una imatge pixelada segons una trama de cel·les que un cop acabat ens mostra des de la llunyania una imatge sorprenent, i en una tercera visualització digital veiem com és possible una altra forma de comunicació. El procés de creació està considerat com un espai perfecte de treball conjunt entre artistes i societat en què a partir d’unes indicacions i línies organitzatives donades es genera un llenç comú on s’entrellaça el treball conjunt i independent de cadascuna de les parts, s’aprèn a respectar i a dialogar des d’un espai compartit.

  • El jurat de la convocatòria ha estat format per:
  • Ana Manaia Co-directora de B-Murals, centre especialitzat en projectes d’art urbà a Barcelona
  • Isabel Carrasco, llicenciada en Història de l’art i doctora en Filosofia, membre de l’Associació espanyola per a la investigació i difusió d’art urbà i grafit.
  • Gabriela Berti, investigadora i escriptora d’art urbà

Crida de projectes de mediació artística del CAC 2021

En el marc de la programació del CAC Palma, es va publicar una Crida per a la contractació de 3 projectes de mediació artística que cerca propostes que vinculin la diversitat de disciplines i la hibridació entre llenguatges que caracteritzen les pràctiques artístiques contemporànies amb la ciutadania. L’objectiu és cercar la reflexió, la implicació, la intervenció i el canvi social a través de l’art. Els projectes escollits han estat Ofrenes 2.0 de Julià Panadès i Julià; A les àvies, de Sílvia Prió i Viu; ResiliArt de Pablo Amor Méndez, d’Arquitectives. D’aquestes propostes el jurat n’ha valorat especialment la interacció amb diferents col·lecius intergeneracionals, així com la claredat en la representació de la conceptualització, metodologia i temporalització. Totes elles plantegen temàtiques socials i mediambientals rellevants a través de les arts visuals.

El jurat ha estat format per:

  • Miquel Àngel Oliver en respresentació de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears
  • Manuela Acereda, en representació de TAULA Associació d’educadores culturals de Mallorca
  • Pau Waelder, comissari independent i crític d’art
  • Aina Bausà, Directora General d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Palma

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email