Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El 100% Música arrenca divendres que ve amb el grup Quantic Tamarell al Teatre Xesc Forteza

Palma, 30 de setembre de 2021.- L’àrea de Cultura i Benestar Social ha fet públic avui els detalls del programa 100% Música d’aquesta tardor. Divendres dia 8 es donarà el sus amb el concert de Quantic Tamarell Band a les 20h del vespre al Teatre Xesc Forteza. Dia 14 a la mateixa hora al Mar i Terra es farà A la carta, un espectacle de Lluís Gavaldà amb Joan Pau Chaves. Divendres dia 19 serà el torn de Poomse també al Mar i Terra i Enric Pastor & Co tocaran al Teatre Xesc Forteza dia 11 de desembre. Tancaran el cicle Los Bélmez al Teatre Xesc Forteza el 28 de gener

Cal recordar que el 100% Música és un programa de música dels teatres municipals per a grups de qualsevol gènere i estil enfocat a la presentació de treballs discogràfics, projectes i espectacles, entre d’altres. “L’objectiu és facilitar l’accés a als teatres municipals als artistes i grups musicals de les Illes, per tal d’ajudar-los en el seu desenvolupament tècnic, artístic i professional i de donar-los a conèixer entre el públic de la nostra ciutat. Per primera vegada, se’ls dona uns honoraris estables, a més del 100% de la recaptació del concert, amb la qual cosa seguim millorant les condicions de contractació dels espectacles programats per la regidoria”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

El coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha destacat que: “la programació del 100% sorgeix d’una convocatòria on s’hi varen presentar un total de 22 propostes. Hem intentat fer una selecció acurada que vetllàs per la diversitat estilística i la novetat, prioritzant el que són presentacions de treballs inèdits, tal com demanava la pròpia convocatòria”. A més, Contreras ha recordat que “a aquests concerts s’hi sumaran els concerts de música clàssica i contemporània programats dins la temporada de tardor de Palma Clàssica als teatres municipals, així com també aquells que formen part del programa PalmaFolk i que es presentaran en breu”.

Totes les entrades tenen un preu anticipat de 10 euros i de 12 euros a taquilla. Tota la informació i la compra d’entrades es podrà realitzar a www.palmacultura.cat

D’altra banda, aquest divendres dia 1 d’octubre s’obre el segon termini per a la presentació de propostes per al programa 100% i Escena (programa de teatre d’adults dels teatres municipals) i que nodrirà la programació de primavera dels teatres municipals. Totes les persones, artistes, grups i companyies que així ho desitgin tendran temps de presentar les seves propostes fins al 31 d’octubre. Les bases de la convocatòria podran consultar-se a la web www.palmacultura.cat

A continuació es detalla el programa complet:

  • Divendres 8 d’octubre  a les 20 h

Quantic Tamarell Band

Teatre Xesc Forteza

Preu: 10€ anticipada, 12E a taquilla

Concert presentació del primer disc de Quantic Tamarell Band, “Travelin’ High”. El disc serà editat tan digital, com en format físic. Quinze cançons conformen un repàs a les influències d’aquests cinc reputats músics illencs. Onze composicions pròpies, tres cançons del blues tradicional i un homenatge a Bob Dylan donen forma a un disc, on la fluïdesa de la improvisació fa que soni fresc, natural i autèntic. Un disc per escoltar sense pressa, un concert per gaudir, riure i emocionar-se, com ho feim en les nostres vides.

La Quantic Tamarell Band, formada a la fi del 2020, reuneix destacats músics del blues mallorquí en un quintet que posa en escena un repertori basat en els clàssics del blues del Delta (especialment Robert Johnson) amb una proposta sonora influenciada per la renovació de la música de Nova Orleans o el rock dels 70 en figures com a J.J. Cale, The Band, Traffic, Dr. John, Ry Cooder, etc. Amb una formació de multi instrumentistes i un catàleg amplíssim de recursos, la QTB proposa un espectacle fluid, de múltiples possibilitats i combinacions.

Intèrprets:

Octavio Cortés: Piano, guitarra i veu.

Arnau Perelló: Contrabaix i guitarra. I

gnasi Simó: Harmònica.

Emili Gené: Hammond i mandolina.

Pep Lluís García: Percusió.

  • Dijous 14 octubre a les 20 h

A la carta, un espectacle de Lluís Gavaldà amb Joan Pau Chaves.

Teatre Mar i Terra

Preu : 10 € anticipada, 12 € a taquilla una hora abans

Lluís Gavaldà i Joan Pau Chaves ofereixen un concert íntim i especial, on sonaran cançons  seves i també altres composicions i versions més amagades. Pensat per audiències petites, l’esperit del concert busca un ambient proper on els dos músics aniran interpretant les cançons més emblemàtiques de la seva carrera.

Un joc de complicitats que descobrirà anècdotes i potser també alguna intimitat.

Un espectacle únic i imprevisible, on el veritable protagonista és el públic.

  • Divendres 19 de novembre  a les 20 h

Poomse

Teatre Mar i Terra

Preu : 10 € anticipada, 12 € a taquilla una hora abans

Després de tres LPs i un EP en anglès, i, sobretot, després de publicar l’any passat ‘Les gravacions de la pandèmia, vol. 1’ -un EP de caire experimental composat i gravat íntegrament online durant el primer confinament de la pandèmia al 2020-, Poomse presenten el seu nou treball discogràfic ‘Extinció,etc’.

Poomse neix l’any 2006 com a projecte personal de Llorenç Rosselló amb una maqueta, ‘The Phantom Hand Theory’, que va despertar l’interès del segell barceloní Foehn Records, qui edità ‘Tomorrow will come & it will be fine’ (2010), primer disc del grup i punt de trobada entre el folk, el pop i el slowcore de grups com Come, Yo La Tengo, Red House Painters o Codeine. Uns mesos més tard, Foehn edita la segona referència del grup, ‘Star EP’ (2011), que recull quatre temes de traçades més experimentals.  Arribat aquest punt, Rosselló amplia el seu projecte amb la incorporació de Gaspar Reixach (baix) i Josep Verdera (bateria) per presentar els seus dos primers treballs a escenaris de Mallorca, Barcelona o Londres.

Al 2012, Sebastià Mesquida (guitarra) i Joan Llabrés (substituint a Verdera) entren a formar part de Poomse. Durant aquest any, la seva cançó ‘The lost years’ serveix de banda sonora per a les campanyes publicitàries dels clubs de futbol Atlétic de Madrid i Club Esport Emelec (Ecuador).

Al 2013, el grup comença a treballar en les noves composicions de Rosselló, tasca que culminarà en l’enregistrament de ‘Poomse vs the Kingdom of Death’ (2014). Durant 2014 i 2015, presenten aquest darrer treball en escenaris de Mallorca i Catalunya, compartint escenari, entre d’altres, amb Cuff the Duke o l’australià Steve Smyth.

Al setembre de 2016, Poomse publiquen el seu tercer llarga durada ‘This is how we fail’ a través d’Espora Records. Al mateix temps, el segell nordamericà Custom Made Music publicarà una edició limitada en cassette als EEUU. Aquest darrer treball ha estat enregistrat al Estudis Favela pel propi grup, mesclat per Michael Mesquida  i masteritzat per Rafa Rigo a Urban Producciones.

Al maig de 2020, el grup publica el mini-LP ‘Gravacions de la pandèmia, vol. 1’, un disc de caire experimental, amb cançons cantades en català, i gravat totalment a distància durant la pandèmia de la Covid-19. A la tardor de 2021, Poomse publicaran ‘Extinció, etc’, el seu primer llarga durada en català, editat també per Espora Records.

  • Dissabte 11 de desembre

Enric Pastor & Co
Teatre Xesc Forteza

Preu: 10€ anticipada, 12E a taquilla

Enric Pastor & CO És un grup que es forma en 2013 amb la idea d’incorporar el violí

a una formació de Jazz i de poder desenvolupar la seua inquietud compositiva.

Al llarg de la seua carrera, Enric, a més de compaginar la seua labor com a professor de violí en el Conservatori de Mallorca forma part de nombroses bandes les que li

han aportat noves experiències musicals, a més de formacions de música clàssica

com Ensemble Tramuntana dirigida per Barry Sargent, ha treballat el Jazz

manouche, on actualment és membre de Piolet Swing, el tango, on va ser

membre del quintet don Baires, el flamenc, on va ser membre del grup Jesús

Pimentel cuartet, les músiques del món on és membre del grup Jaume Compte i

Nafas Ensemble i el blue grass amb el grup Pilgrims. La fusió al Jazz s’ha diversificat en molts corrents en les quals com a element

comú sempre es troba la improvisació.

És així que les composicions d’Enric Pastor reflecteixen totes les seves experiències sonores, trobem elements tant de la música clàssica, com de les músiques del món, la

música minimalista, el pop i el rock, als seus temes, tracta d’equilibrar tant la melodia

escrita a manera de fil conductor com la improvisació.

El seu primer treball discogràfic titulat “Canvis” en 2014 és el començament d’una nova etapa compositiva personal, el seu segon treball “Moments” editat al març de 2021 és el camí cap a un estil propi i un quartet ja consolidat .

  • Divendres 28 de gener  a les 20 h

Los Bélmez

Teatre Xesc Forteza

Preu: 10€ anticipada, 12E a taquilla

Jonatan Uría és un paradigma de la música feta a Mallorca, Pot esser considerat un dels més prolífic compositor de cançons amb el texts més lúcids que ha donat el pop balear. Gran coneixedor de tots els trucs i efectes de la música pop a l’estat espanyol, ell és col·leccionista de referències úniques i de culte.

A partir de la seva primera mutació als inicis de l’any 2000: Monta-man, va establir unes seves coordenades d’estil, de fetitxes simbòlics als textes i tot partint d’una base low-fi va crear obres d’art pop memorables, dins aquells vells temps del Myspace.

Tota una colla de músics fans illencs començaren la seva veneració cap a ell, i entre moltes altres colaboracions, Joni també te una banda de rock, amb la que maquillen les seves cançons amb coordenades estilístiques anglosaxones. La seva banda la conformen: Carlos Ordinas (guitarra) i Ginés Fernández, (bateria), que juntament amb ell, al baix i veu, son: Los Bélmez.

Nascuts a Palma el 2012. Despres de diferents canvis als seus components, els seus treballs fins aleshores han estat: “Españoladas” 2013. “Centinela de Occidente” 2014 i “El novio de la muerta”, 2015 per al segell Espora Records.

En l’actualitat estan a punt de publicar “El círculo” , una feina que els ha portat més de dos anys en terminar i que editaran en flamant vinil.

Han actuat en Rock and Rostoll 2014, Monkey Week 2015, al Festival Pecan-Pie, a La FaenaII, en les gires Espora Tour i es coneixen a la perfecció l’escena de la seva illa de residència, Mallorca.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email