rof60vgrg22e9hbrp2wbfu00upzrj4

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les activitats del Palma Educa per al curs 2020-2021 arribaran a més de 50 mil alumnes

Palma, 7 d’octubre de 2021.- El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, el director general de l’àrea, Sebastià Mascaró, acompanyats d’entitats i col·lectius que s’han sumat a l’oferta educativa d’enguany han presentat les activitats de Palma Educa per al curs 2021-2022.

El regidor ha explicat que “El programa PalmaEduca ofereix als nostres estudiants una oferta educativa clau en el seu desenvolupament i converteix Palma en un agent educador imprescindible”. En aquest sentit, ha explicat que el curs passat va ser molt difícil degut a la Pandèmia i esperam que aquest curs es pugui recuperar la normalitat i donar-li un nou impuls.

En total s’ofertaran 243 activitats mentre que al curs 2021-2022 participaren de 213 activitats més de 37 mil alumnes.

Entre les novetats del curs hi ha la participació de noves institucions i entitats com Museu Fundació Juan March, Fundació Mallorca Integra, Maremagnum, MajorDoc, la llibreria Lila i els Contes, Parc Natural de Ponent, Associació Espanyola contra el Càncer (Illes Balears), Clúster Marítimo de les Iles Balears i Fundació ONCE. D’altra banda, entre les noves activitats trobam les visites al Parc Natural de Ponent, les activitats culturals al Museu Joan March i Teatre Principal, MajorDoc: Festival Documental educatiu, el joc interactiu Romans perduts pel futur, El cas Emili Darder, la visita a l’exposició de Bellver Germania de Mallorca i el taller de sensibilització per a la convivència “En les meves sabates”. 

Aquest és un programa en què hi participen a més de les institucions diferents àrees municipals i en el cas d’Educació, a més de la coordinació, hi ha l’aportació econòmica d’aquesta regidoria al programa arriba als 261.494 € a més del personal que aquesta i d’altres àrees municipals aporten.

“Som conscients que la Pandèmia ha suposat un alt cost emocional per tots i especialment pels infants, el programa PalmaEduca fet amb tota la il·lusió del món esperam que ajudi als docents en aquest curs que encara no serà de normalitat absoluta”, ha remarcat Carrió.

Llorenç Carrió: “estam molt satisfets de veure la bona acollida que tenen aquestes activitats aquest curs. El programa PalmaEduca demostra el compromís municipal i converteix Palma en una autèntica Ciutat educadora”

L’actual programa del curs 2021-22 consta inicialment de 243 activitats i a data d’ahir ja tenim programades 1.919 visites/sessions amb una previsió inicial de participació de 51.786 alumnes. Al curs 2020-21 malgrat les restriccions de mobilitat per la pandèmia varen participar a les 213 activitats ofertades, 37.486 alumnes en un total de 1.841 visites/sessions.

“Volem aprofitar l’ocasió per remarcar que una bona part d’aquest programa és fruit de les aportacions coordinades de les diferents àrees municipals i d’altres entitats. Aquest és el valor del producte que s’ofereix: el conjunt resultant dels diferents esforços municipals i també d’empreses privades, ONG i altres institucions”, ha incidit el regidor.

Aquestes són les àrees municipals que hi han participat: Alcaldia, Protocol, Arxiu Municipal, Policia Local, Policia Muntada, Parc infantil de trànsit, Bombers, Medi Ambient, Sanitat i Consum, Mercapalma, EMAYA, Cultura, (teatres municipals, castell de Bellver, SimfoVents -Banda municipal-, Fundació Pilar i Joan Miró), Benestar Social, Equip Municipal de Mediació Intercultural, centre Flassaders, centre d’informació Palma Jove, PalmaActiva.

Institucions i entitats: Consell de Mallorca, Parlament de les Illes Balears, Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, Direcció General de Treball i Salut Laboral, Gencultura, IRU, COFIB, Es Baluard. Museu d’Art Contemporani de Palma, la Seu, Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, S’Altra Senalla, Fundació Natura Parc, GOB, Amics de la Terra, NAT Projectes Educatius, Granja escola Jovent, Granja escola Burotell, Fundació Esplai, Palma Aquarium, Federació d’APAS de les Illes Balears (FAIB-CONCAPA), Teatre Principal, Museu Fundació Juan March, Fundació Mallorca Integra, Maremagnum, MajorDoc, Lila i els Contes, Parc Natural de Ponent, Asociación Española Contra el Cáncer (Illes Balears), Clúster Marítimo de les Illes Balears, Fundación ONCE.

Aquest conjunt d’activitats són d’utilitat a l’hora de programar i preparar un aspecte tan important del curs com són les sortides i les activitats transversals i extraescolars que complementen el currículum educatiu i li donen suport. També us oferim diversos cursos de formació, tant per al professorat com per a pares i mares.

Les reserves d’activitats, visites i itineraris es fan a la pàgina: www.palmaeduca.cat. Aquesta metodologia capdavantera a nivell estatal es desenvolupa des de l’any 2002. La inscripció es manté oberta durant tot l’any, sempre que hi hagi places, i permet al mateix moment de fer la sol·licitud saber el dia de la visita i consultar on-line totes les novetats que s’incorporen durant el curs escolar i rebre correus electrònics que recordin el dia de realització de les activitats.

Blocs temàtics:

A. INSTITUCIONS

B. PREVENCIÓ I SEGURETAT VIÀRIA

C. SALUT, CONSUM I CIÈNCIA

D. EDUCACIÓ AMBIENTAL

E. ART

F. HISTÒRIA, PATRIMONI I CULTURA

G. IGUALTAT

H. CONVIVÈNCIA

I. ORIENTACIÓ I SUPORT A L’ESTUDI

J. MARES I PARES AMIPAS

K. ASSOCIACIONS I ENTITATS

L. SUBVENCIONS

www.palmaeduca.cat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email