Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma ret homenatge a Francesc de Borja Moll per commemorar el 30è aniversari de la seva mort

Palma, 8 d’octubre de 2021.- El batle de Palma, José Hila, i el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, han commemorat el 30è aniversari de la mort del filòleg Francesc de Borja Moll al saló de plens de l’Ajuntament. Francesc de Borja Moll és sense cap dubte el filòleg més important de les Illes Balears i una peça cabdal de la llengua catalana i la filologia romànica, no només com a lingüista, sinó també com a figura clau en moments decisius de la història lingüística i cultural de les Illes Balears.

A l’acte d’homenatge simbòlic també hi ha intervingut el president de la Institució Moll, Sr. Carles Duarte, que ha explicat la vida i obra de Borja Moll i s’ha escoltat un breu recital poètic i simbòlic a càrrec de la lingüistca Bàrbara Sagrera i l’actriu Bàrbara Nicolau.

Carrió ha destacat que “és important recordar la figura de Borja Moll que, juntament amb el també Fill Il.lustre Antoni M. Alcover fou qui més estudià i estimà la nostra llengua, els seus parlars i, sobretot, els seus mots” ha dit.

Intervenció poètica-artística

Avui capvespre, a les 18h tendrà lloc una intervenció poètica- artística al carrer Francesc de Borja Moll cantonada amb Plaça Reina Esclaramunda: “Moll: era, és i serà. Un recorregut dramatitzat per la vida i l’obra del filòleg menorquí Francesc de Borja Moll”. Una proposta per commemorar el 10 d’octubre, dia del seu naixement. Intervindrà el grup “Eles Germinades” composat per Sagrera i Nicolau, actriu com a veu de Moll; i Alícia Olivares, glosadora i músic com a acompanyament musical i cantant.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email