Palma, 26 d’octubre de 2021.- Una vegada finalitzat el termini per presentar-se als Premis Ciutat de Palma 2021, l’àrea de Cultura i Benestar Social ha fet públic avui el nombre de treballs presentats en aquesta edició: 888 autors o participants han presentat un total de 1688 obres. “L’interès del sector cultural en aquests Premis es fa palès any rere any. Són una cita cultural més que consolidada a ciutat i posa de manifest la necessitat dels creadors de rebre suport de les institucions”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social.
En aquesta edició destaca l’increment de treballs en dues categories: arts visuals i audiovisuals. Pel que fa a les arts visuals, si l’any passat es va duplicar el nombre d’obres de l’any de més participació, enguany es fa una passa més, per arribar a una xifra històrica: en total 580 participants han presentat 1325 projectes (l’any passat 514 artistes presentaren 1145 obres). Pel que fa als audiovisuals, enguany s’han presentat 27 curtmetratges o llargmetratges, quan el 2020 se’n presentaren 15.
Antoni Noguera: “l’interès del sector cultural en aquests Premis es fa palesa any rere any”
En l’àmbit literari, per exemple, s’han presentat 76 novel·les i 136 poemaris, una xifra lleugerament inferior a l’any passat quan se’n registraren 87 i 140. També opten a ser premiats i s’han presentat 12 treballs d’investigació, dos més que l’any passat.
L’interès per la categoria del còmic, incorporada als premis al 2010, es manté: enguany s’’hi ha presentat 62 obres (66 el 2020).
14 espectacles de 13 companyies opten a ser guardonats a la modalitat d’arts escèniques, una xifra similar a la de l’any passat quan es presentaren 13 treballs.
Per segon any consecutiu es convoquen les categories de Patrimoni Gastronòmic i Miquel dels Sants Oliver de Periodisme. 3 propostes opten a guanyar el de gastronomia i s’han presentat 17 de treballs periodístics. “Aquest premi vol vincular la investigació periodística a la ciutat de Palma i posar-ne el valor la seva qualitat”, ha dit el tinent de batle.
Entre els increments més destacats hi ha els registrats en arts visuals, on 580 artistes han presentat 1325 obres, i audiovisuals, que gairebé duplica el nombre de treballs, amb 27 propostes
A la darrera categoria, la de música, 14 autors hi participen amb 16 obres. Enguany ha baixat la participació en aquesta modalitat, que l’any passat es triplicà i arribà fins a les 39 obres presentades.
A continuació es pot consultar el jurat que qualificarà els treballs en aquesta edició:
Llorenç Villalonga de Novel.la
- Miquel Horrach
- Perfecto Cuadrado
- Jaume Mateu
- Iolanda Bonet
- Carles Cabrera
Joan Alcover de Poesia
- Francisco José Díaz De Castro
- Eva Baltasar
- Àngel Terrón
- Laia Llobera
- Albert García Elena
Montserrat Casas d’Investigació
- Laura Jurado
- Catalina Cantarellas
- Lucrecia Burges
Antoni Gelabert d’Arts Visuals
- Joan Carles Oliver
- Roberta Bosco
- Ana Laura Aláez
- Pablo Martínez
- Gonzalo Elvira
Còmic
- Ana Miralles
- Albert Monteys
- Enric Pujades
Bonet de Sant Pere de Música
- Marta Elka Calafell
- Toni Cuenca
- Ignasi Simó-Orpí
Margaluz d’Arts Escèniques
- Toni Villalonga
- Maria Carmen
- Maria Zulema
Maria Forteza d’Audiovisuals
- Daniel Cuesta
- Victoria Morell
- Meritxell Esquirol
Miquel dels Sants Oliver de Periodisme
- Maria Ferrer
- Emma Socies
- Maria Llull
- Mateu Ramonell
Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic
- Bartomeu Arbona
- Maria Solivellas
- Bartomeu Font