Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ajuntament i Govern signen el Conveni de col·laboració per a la creació de 4 escoletes 0-3 a Palma

Palma, 8 de novembre de 2021.- El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, han signat avui el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i el Govern per millorar l’oferta de places públiques de primer cicle d’educació infantil i les condicions educatives de la primera infància.

Amb aquest acte, l’Ajuntament signa l’addenda al conveni de la xarxa pública d’escoletes de les Illes Balears i opta als ajuts per a la creació i consolidació de places públiques de 0-3 anys del Govern i els fons europeus Next Generation. Cal recordar que aquestes places públiques són creades pels ajuntaments amb el suport del Govern a través de la convocatòria de creació i consolidació de places 0-3 que preveu destinar fins a 9.000 € per plaça de nova creació. A més, també es destinen ajuts en espècie per ajudar els ajuntaments amb la tramitació dels projectes de creació de noves places a través de l’empresa Tragsatec.

Així, a Palma l’ajut serà d’un total d’2.597.940 euros i permetrà crear 270 noves places de 0-3 anys. D’aquest total, 2.430.000 euros corresponen a ajuts de creació i 167.940 euros a ajuts en espècie. La previsió és construir 4 escoletes ubicades a Eixample (49 places), Foners (37 places), Son Dameto (92) i Son Gibert (92 places).

Els ajuntaments i consells disposen de 4 anys per a la realització de les obres. Els centres hauran d’obrir, com a tard, el dia 1 de setembre de 2024.

Per tal d’ajudar els ajuntaments, la Conselleria d’Educació i Formació Professional ha obert una convocatòria d’ajuts en espècie per tal d’assessorar els ajuntaments en tot el procés d’execució de les obres i posada en funcionament del servei educatiu de primer cicle. Aquest assessorament el duran a terme un equip de tècnics i assessors jurídics i inclourà des de l’elaboració de plecs per a la redacció de projectes i la licitació d’obres fins a l’acompanyament per a la posada en funcionament dels centres.

Places de reconversió de guarderies per illes

S’ha de tenir present que, a banda de la convocatòria de creació de noves places, també es donen ajuts per a la reconversió de guarderies en escoletes. La darrera convocatòria hi ha destinat 1.670.737 euros. Per aquest concepte, al municipi de Palma, s’invertiran també 228.750€ per a la reconversió de guarderies en centres educatiu, possibilitant l’ampliació de l’oferta educativa en 116 places. Amb aquestes intervencions, el municipi de Palma passarà d’una escolarització de la població 0-3 d’un 28,8% a un 33%.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email