Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Més de 2.800 edificis han de presentar enguany l’informe d’avaluació d’edificis

Palma, 9 de novembre de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat avui en roda de premsa que més de 2.800 habitatges han de passar enguany l’Informe d’Avaluació d’Edificis 2020. En concret, els edificis construïts entre 1911 i 1930 han de fer el segon informe d’avaluació i també l’han de presentar per primera vegada els de 1971. “És una xifra inferior a la del 2020 quan en total l’havien de presentar 5013 habitatges, però similar a la del 2019 quan la xifra era de 2581”, ha dit la regidora.

Any de construcció  (edificis segons cadastre)
Entre 1911 i 1930  2549
1971  307
Total obligats a IEE a l’any 2021 2856

Truyol fa una crida a presentar els informes, ja que a dia d’avui només se n’han presentat el 17 per cent, 503 dels 2856 que els correspon. Els informes d’avaluació d’edificis (IEE) serveixen per avaluar els edificis existents en 3 vessants: l’estat de conservació, l’estat front l’accessibilitat universal i possibilitat de millores i finalment l’eficiència energètica. “Són una eina que assegura el bon estat dels edificis i permet tenir cura dels nostre patrimoni”, ha remarcat Truyol.

“Presentar els informes és una responsabilitat col·lectiva molt important”, ha afegit. Per incentivar que es compleixi la normativa, l’Àrea de Model de Ciutat ha iniciat la campanya informativa i ha enviat unes 10.000 cartes per recordar aquesta obligació, tot i que sempre hi ha alguns edificis que avancen la seva presentació.

La regidora ha recordat que l’Ajuntament no cobra cap tipus de taxa per a la presentació de l’IEE. Els propietaris únicament han de pagar els honoraris acordats amb el tècnic privat que realitzi l’avaluació de l’edifici. També es bonifica el 95 per cent de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres pagat amb la concessió de llicència o la comunicació prèvia de les obres derivades dels informes de les IEE. D’altra banda, aquells que no la presentin podran ser sancionats com a infracció urbanística lleu, tal com tipifica la Llei del Sòl i que oscil·la entre 600 i 2999 euros.

La regidora alerta de la xifra molt baixa a dia d’avui dels informes presentats, també d’anys passats. Si el 2020 havien de passar la inspecció tècnica 5013 edificis, a dia d’avui ho han fet poc més de la meitat, 2514 i encara en queden 2499 pendents.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email