Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell Municipal de Serveis Socials acorda crear una comissió de recursos d’infància

Palma, 10 de novembre de 2021.- El Ple del Consell Municipal de Serveis Socials, l’òrgan de participació de la ciutadania en matèria de serveis socials d’aquest municipi, s’ha reunit avui matí a la sala d’actes de la Fundació Pilar i Joan Miró i ha acordat crear una Comissió de recursos d’Infància. A la trobada hi ha assistit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat, un representant de cada grup polític amb representació municipal, representació sindical, de col·legis professionals de treball social, educació social i psicologia, experts universitaris i entitats que col·laboren en la gestió de serveis socials com Càritas, Intress, Naüm, Jovent o Creu Roja.

“Des que som Ciutat Amiga de la Infància som molt conscients de la inversió que destina l’Ajuntament en recursos per als infants. Però volem fer una passa més i saber què destina el conjunt de la ciutat en el benestar i cura dels més menuts”, ha dit Noguera. Per aquest motiu avui s’ha aprovat crear una Comissió de recursos d’infància, en què també hi seran presents les entitats socials, per tal de poder-ne fer una radiografia real i crear una futura xarxa de recursos infantils. L’objectiu de l’àrea de Benestar és que això sigui possible abans d’acabar la legislatura.

L’objectiu és que aquesta comissió, participada pel consistori i les entitats socials, pugui analitzar la inversió que es fa a Ciutat en matèria d’infància i crear un futura xarxa de recursos

“El Consell Social Municipal és l’òrgan de comunicació i interrelació amb diferents sectors, associacions i experts que actuen o tenen incidència en el benestar social de la ciutat. És per això que és en aquest marc on hem proposat crear una comissió que vetlli perquè als infants de la nostra Ciutat no els manquin els recursos”, ha explicat la coordinadora general, Catalina Trobat.

Les entitats disposaran d’una setmana per adherir-se a aquesta nova comissió que serà propositiva, és a dir, es podrà reunir quan els seus membres ho considerin oportú i tendrà un funcionament relativament autònom. Les seves decisions i propostes s’elevaran i el Consistori les assumirà com a pròpies.

El Consell Municipal de Serveis Socials és  l’espai d’assessorament i consulta en la matèria, permet  un anàlisi i debat participatiu sobre les necessitats socials de la ciutat , compartir iniciatives i coneixement d’aspectes rellevants del sectors dels serveis socials. Es va constituir el febrer de 2017 i des d’aleshores s’havia reunit dues vegades l’any, exceptuant el 2020, any marcat per la pandèmia sanitària.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email