Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els infants demanen una Palma més sostenible

Palma, 18 de novembre de 2021.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha presidit la X sessió ordinària del Consell per a la participació infantil Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència. Abans, els consellers i conselleres han penjat al balcó de Cort la pancarta de Palma Ciutat Amiga de la Infància, una fita que es commemora aquest dissabte dia 20 de novembre. “És encoratjador veure la implicació dels infants i els joves amb la sostenibilitat de la seva ciutat i del nostre planeta. Greta Thunberg, és la més coneguda activita compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic, però no l’única. A casa nostra els consellers i conselleres demostren dia a dia la seva sensibilitat per fer de Palma un indret a respectar i estimar”, ha dit Noguera.

Els infants han presentat al Consell el manifest d’aquest 20N, diada de la Infància, en el marc de “Palma Ciutat Amiga de la Infància”. Els consellers i conselleres han explicat la Palma que volen i demanen que entre tots en tenguem cura i que l’Ajuntament col·labori per tal de fer-ho possible. Entre les propostes que fan, hi ha emprar més el transport públic, fer les voravies més amples, no tirar fems o invertir en plaques solars, entre d’altres. Com cada any Unicef, el Parlament de les Illes i l’Oficina Balear de la Infància i l’Adolescència farà una sessió del Parlament Infantil que tendrà lloc demà. Els infants aprofitaran per tornar a presentar aquest manifest davant els òrgans de participació infantil.

Els consellers i conselleres també han presentat i convidat a la I Diada de la Infància que tendrà lloc aquest dissabte per commemorar els drets dels infants. Per aquest motiu, de 10 a 13h al Parc de Ses Estacions es faran tallers, i també hi haurà batucada i animacions. L’horabaixa, a les 17.38, s’il·luminarà la façana de Cort de blau, com també d’altres edificis de les ciutats amigues de la infància.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol ha assistit a la sessió per explicar el nou Pla General: “és una oportunitat per millorar la qualitat de vida de les persones, ara i en els propers 20 anys”, ha dit.

La regidora ha recordat que el nou Pla General aprovat en ple deixa enrere el PGOU del 98 i incorpora el model de desenvolupament sostenible de Nacions Unides i els de la nova Agenda Urbana Espanyola. “Ordenam el territori per evitar  el consum de territori, posam les bases per fer possible la ciutat dels 15 minuts per tal que els ciutadans tenguin cobertes les seves necessitats de forma pròxima al lloc on viuen i posam especial èmfasi en el canvi climàtic i la diversificació econòmica i centram bona part dels nostres objectius a afavorir l’accés a l’habitatge”, ha resumit Truyol.

Durant l’acte d’avui horabaixa la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, ha fet entrega als consellers i conselleres d’uns reconeixements per part de la policia pel seu comportament exemplar durant l’estat d’alarma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email