Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Adjudicat la redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció d’obres de l’eix de Cotlliure

Palma, 24 de novembre de 2021.- La Junta de Govern ha adjudicat avui a l’empresa Ingenieros Emetres SLP la redacció del projecte bàsic i d’execució amb procés de participació ciutadana previ; direcció d’obres de reurbanització tàctica als carrers Camp Redó i Cotlliure per un import de 51.617,86 amb IVA inclòs. “El Pla General és una projecció a 20 anys que es va concretant a poc a poc. L’urbanisme tàctic i participatiu que representa el futur eix cívic de Cotlliure és l’exemple del model de ciutat en el qual feim feina. Una manera d’entendre i viure la ciutat més humanitzada, més natural, més cohesionada i en la qual és possible la mobilitat sostenible”.

El contracte té una durada de 18 mesos, que es desglossen de la següent manera:

  • 2 mesos per a la Fase I (procés de participació ciutadana)
  • 4 mesos per a la Fase II (projecte bàsic d’execució del projecte d’urbanització tàctica)
  • 12 mesos corresponen a la Fase III (direcció de les obres dels diferents trams del carrer)

“L’objectiu és que es pugui començar a fer feina la primera quinzena de desembre i que les actuacions del procés participatiu es desenvolupin el mes de gener”, ha explicat la regidora.

Els objectius del projecte

L’àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat posa en marxa així el procés de transformació urbana de l’eix cívic de Cotlliure amb els principis de l’urbanisme tàctic, sostenibilitat i l’urbanisme col·laboratiu.

L’actuació de transformar el carrer de Cotlliure en un Eix Cívic es basa en la posada en pràctica de la Nova Agenda Urbana de les Nacions Unides, posant les persones al centre, tot seguint l’urbanisme des de la perspectiva de gènere. D’aquesta manera, un espai envaït pel vehicle privat, ha d’esdevenir en un camí escolar segur per els nostres infants i joves. Es pretén fomentar un urbanisme de proximitat que ajudi a reactivar el petit comerç. I això es fa mitjançant l’urbanisme participatiu i col·laboratiu, per tal que amb els veïns i veïnes es pugui repensar l’espai públic de les seves barriades.

Concretament, l’àrea d’intervenció d’aquest projecte avarca una superfície de 22.463m2 amb una longitud lineal de més de 1.120m, que van entre la plaça Paris i el carrer Bisbe Bernat Nadal.

Truyol ha remarcat que “l’eix cívic de Cotlliure és un projecte urbà estratègic per a la ciutat que representa un important impacte positiu des del punt de vista social, ambiental i econòmic per a Palma. És a dir, és una mesura de cohesió territorial i social, que permeti posar en valor un conjunt de barriades i fer front a la seva situació de vulnerabilitat urbana. Una mesura que contribuirà a la recuperació econòmica i social, perquè fomentarà la creació d’un teixit productiu i comercial a la zona que beneficiarà a residents i a l’activitat econòmica i productiva, a més d’apostar per un model de ciutat saludable i humanitzada i que contribueix a la mobilitat sostenible i la pacificació del trànsit”.

La regidora també ha explicat que aquesta millora de l’espai públic es basa en l’economia dels recursos i en l’impacte significatiu en relació a la inversió. És a dir, la intervenció de l’Eix Cívic de Cotlliure té un cost mitjà de 50€/m2 front als 200-300€/m2 de les intervencions estructurals portades a terme habitualment.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email