Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els usuaris del TIB ja poden viatjar amb la Targeta Intermodal al bus de l’EMT de Palma

Palma, 24 de novembre.- Des d’avui l’usuari del transport públic interurbà que disposa de Targeta Intermodal pot utilitzar la mateixa targeta per viatjar en l’EMT de Palma.  Si es fa transbordament entre les línies del TIB i les de l’EMT, excepte les d’aeroport, el trajecte amb l’EMT és gratuït.

La Targeta Intermodal s’ha de validar tant a l’entrada com a la sortida del bus TIB i a partir d’ara també s’haurà de validar, només en pujar, al bus de l’EMT. El viatge amb l’EMT és gratuït sempre que es combinin les dues xarxes. Per fer el transbordament entre el TIB i l’EMT es disposa de 60 minuts  a partir de la validació de sortida, i en el cas del trajecte invers, EMT i TIB, es disposa de 90 minuts a comptar des de la validació d’entrada. En el cas que l’usuari només viatgi amb el bus de també ho pot fer, en aquest cas el viatge li costarà 1,15 euros, import que se li descomptarà del seu saldo del moneder de la Targeta Intermodal.

Amb l’entrada en vigor d’aquesta nova mesura, es consolida la segona fase de la integració tarifària que té per objectiu facilitar els transbordaments entre les xarxes d’autobús urbana i interurbana i d’aquesta manera fomentar l’ús del transport públic.

La primera passa de la integració fou la incorporació de la Targeta Ciutadana a la línia de metro M1. Així doncs des de setembre de 2018 es pot viatjar a la línia de la UIB, amb itinerari entre la plaça d’Espanya i la Universitat de les Illes Balears, amb la targeta de la xarxa urbana. El transbordament és gratuït entre EMT i metro, sempre que es realitzi dins dels 90 minuts següents a la primera validació de la targeta. La mesura ha tingut una bona acollida i només enguany fins a finals d’octubre ja són 12.718 persones les que han viatjat amb la targeta ciutadana fent 247.253 viatges.

Recordam que per fer possible aquesta integració el Consorci de Transports de Mallorca ha cedit gratuïtament a l’EMT prop de 200 màquines de venda i 400 equips de validació de bitllets. Per a la seva part l’EMT assumeix les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines. La inversió en els equipaments tecnològics és finançat pel Govern de les Illes Balears i cofinançat, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email