Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Nou Pla General, a prop de la ciutadania

Palma, 26 de novembre de 2021.- La regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, està organitzant trobades amb Consells de Districte, Consells Municipals i altres òrgans de participació per tal de donar a conèixer el Nou Pla General. En paral·lel, l’àrea té previst seguir duent a terme trobades amb entitats, associacions i agrupacions diverses per difondre el nou full de ruta d’ordenació urbanística de la Ciutat.

El Pla General es va aprovar inicialment al plenari del 28 d’octubre i dia 19 de novembre va sortir a exposició pública. “Per a nosaltres és una prioritat que els òrgans de participació interns de l’Ajuntament de Palma coneguin de primera mà el Pla General”, ha dit la regidora Neus Truyol.

Model de Ciutat està duent a terme presentacions, reunions i conferències per donar a conèixer el Nou Pla General de Palma 

A hores d’ara, l’àrea ja ha tengut trobades amb el Consell de Districte Centre, Ponent, Llevant i Nord. Han valorat la limitació d’activitat turística; el canvi d’ús de Son Toells, que elimina el centre comercial i el polígon industrial previst a Sant Agustí; la integració urbana de la via de cintura per reconnectar els barris d’ambdós costats i la creació dels nous centres de referència que ajudaran a cohesionar els barris.

“Ens hem  reunit també amb el Consell Municipal de Model de Ciutat i amb la Comissió de seguiment de Platja de Palma, ja que entenem que són a actors principals d’aquest nou camí que inicia la ciutat”, ha explicat Truyol. “Ara tenim per davant les trobades amb la Taula d’entitats de la Salut, el Consell Escolar, el Consell Social, el Consell de Cultura, el Consell de Districte Platja de Palma i Sant Jordi, el Consell de Dones i el Consell de Comerç”, ha afegit.

Neus Truyol: “Creiem fermament que és prioritari que tots els ciutadans i ciutadanes de Palma coneguin de ben a prop el nou full de ruta de la ciutat per als pròxims 20 anys”

A més, a partir del mes de desembre estarà disponible a les instal·lacions del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears una exposició del Pla General. Durant el mes de desembre i gener també es duran a terme diferents unes jornades amb ponents especialistes en urbanisme i en el Nou Pla General.

“Finalment, cal remarcar que ja tenim programada una reunió amb el Cercle d’Economia, i que convidam a totes les entitats, associacions i altres òrgans a participar en els Consells Municipals o a convidar-nos a presentar el Nou Pla”, ha afegit Truyol.

“Creiem fermament que és prioritari que tots els ciutadans i ciutadanes de Palma coneguin de ben a prop el nou full de ruta dels pròxims 20 anys, que ens durà a una Palma compacta i propera, que impulsa nous sectors econòmics i el comerç de proximitat. Serà una ciutat mediambiental, social i econòmicament sostenible. Una ciutat pensada per a la gent”, ha insistit la regidora. “Agraïm tota la implicació de les entitats socials i les organitzacions envers el Pla General i estam convençudes que les al·legacions seran constructives ja que l’objectiu és sumar cap a una ciutat més verda, amb més facilitats per accedir a un habitatge i amb més equipaments i espais públics”, ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email