Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Ple de l’Ajuntament de Palma aprova inicialment el pressupost per a 2022 de 475 milions d’euros

Palma, 29 de novembre de 2021.- L’Ajuntament de Palma ha dut a terme avui en  Ple Extraordinari l’aprovació inicial del pressupost per a 2022. Els comptes municipals pugen fins a fins als 475.490.000 euros, un 6,9 per cent més que el pressupost inicial del 2021, i un 2,8% més que el pressupost final de 2021, que incloïa romanent. Els pressupostos dels organismes autònoms i les empreses públiques de l’Ajuntament sumen 202 milions d’euros.

En total, el pressupost social serà de 45 milions d’euros. Es destinaran 7,4 milions d’euros en ajudes per a les famílies vulnerables. Es reforça l’Oficina Antidesnonaments fins a 440.000€. L’àrea de Justícia Social suma gairebé un milió d’euros per a millorar l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere.

Es manté aposta per l’ocupació i la promoció económica, amb ajudes als sectors econòmics de 2 milions d’euros per al 2022. I augmenta la inversió en promoció turística de la ciutat en més de 300.000 euros.

Els pressuposts destinaran 13 milions a millorar el dia a dia de Palma. Es reforçarà la neteja, atès que l’aportació municipal a EMAYA passarà dels 16 milions als 20 milions d’euros. Infraestructures suma 7,5 milions més per renovació de voreres, més arbres, il·luminació, asfaltat, parcs… aquesta partida nclou el projecte de millora de la plaça d’Espanya. També es duran a terme els projectes com l’opció de compra per al  Lluís Sitjar, el casal de barri de es Pil·larí o el projecte de la Sínia d’en Gil.

 Els comptes s’han aprovat de forma inicial a la Junta de Govern i el 29 de novembre es duran a aprovació pel Ple municipal. Els pressupostos dels organismes autònoms i les empreses públiques de l’Ajuntament sumen 202 milions d’euros.

El batle a remarcat que es tracten dels “pressupostos de la recuperació econòmica”. “Seguirem avançant en el nou model de ciutat que estam construint, amb més inversió per a la Palma que Funciona i per a nous projectes”, ha dit Hila. Així, també ha remarcat que “serà un pressupost social que inclou ajudes per a les famílies vulnerables a l’hora que es mantenen les ajudes per als sector econòmics”.

Hila ha remarcat que “el pressupost creix a la vegada que baixam el deute sense incrementar els impostos”. El 2015, el deute de l’Ajuntament era de 352 milions d’euros. A finals de 2021 serà de 195 milions, 157 milions menys. Durant 2021, s’ha generat un nou deute de 23 milions i s’han amortitzat d’altres 23 milions.

Ingressos

L’Ajuntament disposarà de més recursos perquè es preveuen més ingressos:

 • La participació que correspon als tributs de l’Estat creix.
 • Es manté la plusvàlua dels valors d’un any de normalitat.
 • Es preveuen més obres: més ingressos per les taxes urbanístiques.
 • Puja la previsió d’ingressos per sancions: de 13,5 a 20 milions d’euros perquè hi haurà més policia al carrer per sancionar els incívics i per la recuperació de la mobilitat.

Pressupost social i sectors econòmics

L’Ajuntament mantindrà el seu compromís amb les persones que més ho necessiten, adaptant-se a la situació actual. En total, el pressupost social serà de 45 milions d’euros. D’aquesta manera:

 • Es destinaran 7,4 milions d’euros en sjudes per a les famílies vulnerables. És la previsió que es té per al proper any. Si calen més recursos, se n’hi destinaran. Abans de la crisi de la COVID-19, es pressupostaven 4 milions.
 • Es reforça l’Oficina Antidesnonaments: 230.000 euros més fins a 440.000€.
 • L’àrea de Justícia Social suma gairebé un milió d’euros per a millorar l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere. Consolida les aportacions extra de romanent aplicades el 2021 i guanya més de 200.000 euros en aquest pressupost.

Es manté aposta per l’ocupació i la promoció econòmica. Així, es consoliden les ajudes als sectors econòmics: 2 milions d’euros per al 2022. I augmenta la inversió en promoció turística de la ciutat: puja en més més de 300.000 euros.

Pressupost Palma Funciona

Poder disposar de més recursos ens permet incrementar els diners que destinem a la Palma que funciona, a la Palma dels barris. Així, destinarem 13 milions a millorar el dia a dia de Palma.

 • Reforçarem la neteja: l’aportació municipal a EMAYA passarà dels 16 milions als 20 milions d’euros. Gairebé 4 milions més. L’aportació municipal a l’empresa pública ha pujat de 12 a 20 milions en tres anys.
 • Seguirem millorant la ciutat: renovació de voreres, més arbres, il·luminació, asfaltat, parcs… Infraestructures suma 7,5 milions més. Inclou el projecte de millora de la plaça d’Espanya.
 • Seguretat Ciutadana: ja estaran operatius els 100 nous policies. A més, hi haurà més inversió per adquirir nous vehicles: 750.000 euros.

Noves inversions i projectes

El pressupost contempla nous s projectes i inversions, que permetran continuar avançant en el canvi de model de ciutat que s’està executant. Es tracta de:

 • El nou casal de barri des Pil·larí.
 • El projecte de la Sínia d’en Gil.
 • La pista d’atletisme municipal.
 • L’oferta pública per adquirir les accions dels copropietaris del Lluís Sitjar i incorporar-ho a la Falca Verda: 10 milions.
 • Millores a les escoletes municipals: Educació trasllada la partida a Infraestructures perquè se’n faci càrrec.
 • Millores en la mobilitat sostenible: increment de la xarxa ciclista i altres actuacions com ara la Zona de Baixes Emissions.
 • Més pressupost per a Can Balaguer, el Casal Solleric i el Castell de Bellver (250.000 entre tots tres) i per a la programació de Cultura (170.000 euros).
 • Més pressupost per a les festes de Sant Sebastià: 850.000 euros per a les festes de 2023.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email