Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’equip SUSO33 i la societat civil fan feina aquests dies en el projecte micro/MacroMicro/macro al mur de l’estadi Balear

Palma, 30 de novembre de 2021.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, la directora general d’Arts Visuals, Aina Bausà, l’artista Suso 33, el director General del Club Atlético Baleares, i el director de màrqueting, comercial i de patrocini del club, Laurence Mommenthal, han estat avui partícips de la intervenció que aquests dies s’està portant a terme al mur de l’estadi Balears de Palma. Es tracta del projecte participatiu micro/MacroMicro/macro, seleccionat pel jurat com a guanyador de la Crida d’Art urbà i grafiti a Son Güells.

La proposta va ser presentada a la convocatòria de pressupostos participatius  per un veïnat de son Güells l’any 2019 amb l’objectiu de millorar-ne la zona. L’àrea de Participació Ciutadana hi ha destinat 30.000 euros perquè es pogués dur a terme. “Tanquem un projecte que neix d’una iniciativa individual, però que va servir per enfortir una associació de veïnats que a partir d’aquesta iniciativa ha començat a engrescar-se a presentar més propostes”, ha explicat el regidor Jarabo. Per a Noguera “és un procés vinculat a la cultura i a la participació. La seva execució també té aquest vessant comunitari, implicant al barri i a la societat.”

Antoni Noguera: “aquest projecte posa de manifest que la cultura també ens ajuda a aprendre a respectar i dialogar des d’un espai compartit”.

L’obra s’està fent aquests dies gràcies a la participació ciutadana dels veïnats de la zona i de diferents associacions i entitats social. Es tracta d’un mural participatiu, gestionat per equipo SUSO 33 i coordinat amb el teixit comunitari promotor de la iniciativa. El mural consisteix en una imatge pixelada segons una trama de cel·les que un cop acabat ens mostra des de la llunyania les mirades de diferents persones grans de la zona. En una tercera visualització digital veiem com és possible una altra forma de comunicació. “És com un pinta i posa-hi color de dimensions gegants. En el moment de pintar no ets conscient del que s’està fent en global, cal prendre distància perquè el teu ull en sigui conscient”, ha explicat l’artista.

Un procés de creació participatiu

El procés de creació és considerat com un espai perfecte de treball conjunt entre artistes i societat en què a partir d’unes indicacions i línies organitzatives donades es genera un llenç comú on s’entrellaça el treball conjunt i independent de cadascuna de les parts, s’aprèn a respectar i a dialogar des d’un espai compartit.

Des de l’organització s’ha contactat amb centres educatius, amb associació de veïns, amb AMPAS, amb la residència de Son Güells i entre tots, estan fent possible el mural. Des de dijous passat fins al diumenge s’ha recepcionat el material de producció i fet la quadrícula i ahir i avui s’estan portant a terme les jornades participatives. L’objectiu és que a finals d’aquesta setmana el projecte estigui enllestit.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email