Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat presenta el Visor Urbanístic, una eina clau per a descobrir el nou Pla general

Palma, 14 de desembre de 2021-. El Visor Urbanístic és una nova eina informàtica interactiva que a partir d’avui es posa a l’abast de tots els ciutadans, ciutadanes i professionals, i que permetrà, de forma molt àgil i intuïtiva, la consulta de la informació urbanística de qualsevol solar o zona del municipi. “Aquest Visor ha estat desenvolupat íntegrament des de l’Oficina del Pla General de l’Àrea de Model de Ciutat, en una tasca que ha necessitat molts anys de treball fins a aconseguir el que pensam que es pot considerar un dels visors d’informació urbanístics més avançats de l’Estat. Substitueix els mecanismes que tenia fins ara l’Ajuntament i que els darrers anys havien anat quedant cada vegada més obsolets”, ha dit la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

El visor de consulta de la Revisió del nou Pla general permet identificar i consultar al mapa totes les qualificacions del nou Pla, i els articles de la normativa associada a aquestes qualificacions. Fer consultes temàtiques, per exemple, mostrar tots els equipaments docents públics proposats, i representar-los al mapa. Fer cerques per adreça, referència cadastral o una qualificació determinada. I imprimir mapes, fitxes urbanístiques i normativa. S’hi pot accedir a través d’aquest enllaç: https://modeldeciutatgis.palma.cat/opg/aprobacion_inicial

Neus Truyol: “És un salt qualitatiu importantíssim de la informació urbanística en relació amb el Pla general”.

L’aplicació de consulta web del Pla general de Palma és funcional a navegadors d’escriptori i dispositius mòbils (tauletes tàctils, telèfons intel·ligents…)

“És una molt bona notícia, ja que és un complement molt interessant del nou Pla general i una passa més en l’esforç per a aconseguir agilitzar la comunicació i la gestió de l’administració de l’urbanisme a la nostra ciutat”, ha dit Truyol.

Aquesta eina és pionera a l’àmbit estatal, aporta mapes interactius de Palma i permet consultar com afecta el nou Pla general qualsevol parcel·la, a més de fer possible realitzar consultes telemàtiques, fer cerques per referències cadastrals o imprimir mapes i fitxes urbanístiques.

“Aquest Visor és una primera passa que ens permetrà crear-ne de nous amb altres bases de dades”, ha conclòs el gerent d’Urbanisme, Joan Riera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email