Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Casal Solleric proposa Erosions, un programa de performance per a aquest divendres i dissabte horabaixa

Palma, 15 de desembre de 2021.-  El Casal Solleric presenta Erosions, un petit cicle de dos dies que proposa dedicar un temps, vivencialment, a experimentar la performativitat i reflexionar-hi. L’exposició de Diana Coca dóna el marc conceptual per aprofundir en els llenguatges performatius i donar un espai a propostes locals que entenen la l’art d’acció des de posicionaments diferenciats. “La performance ha format part des dels inicis de la línia de feina que hem anat teixint des del Solleric, no només a través d’exposicions i performance, com la de Joan Morey, si no a través de tallers on s’ha reflexionat entorn al cos, el moviment la política i la poètica” diu Aina Bausà

En el moment present, l’art d’acció i la performativitat tenen una centralitat en el camp de l’art i del pensament contemporani ja inqüestionable. Des dels anys 70, el cos s’ha anat consolidant com a productor de coneixement; un cos polític articulador d’un llenguatge en què l’acció, l’espai i el temps creen experiències efímeres per a ser vistes i viscudes, amb el potencial de trastocar-nos, fer-nos pensar i modificar-nos, provocar erosions subtils.  “Aquesta mostra enceta un cicle que volem que es vagi desenvolupant els propers anys, i que neix de l’escolta del teixit artístic local i amb la voluntat d’aprofundir en els significats del concepte” ha dit Bausà.

La potencialitat del cos, el llenguatge i el moviment són alguns dels temes que es portaran a debat a Erosions.

El missatge d’altres noms, de Quim Pujol, obrirà Erosions divendres a les 18.30h; tot seguit es presentarà la publicació Fer-se un cos, de Jordi Pallarès i Quim Pujol; … I aquest és el meu cos, de Concha Vidal, tancarà el divendres.

Dissabte, Laia Ventayol obre amb una proposta participativa, De. tour a les 17h; a les 18h Andrea Soto, doctora en Filosofia i professora d’Estètica i Teoria de les Arts, amb la conferència “Pensar amb imatges: de l’acció al moviment” ens parlarà de la performativitat esmicolant el terme des de posicions polítiques i estètiques:  Veru Iché, amb Anèstèsia a les 19:15h, tanca el cicle. “L’encadenament d’accions que es proposen és als meus ulls, com un videojoc, però sense vídeo”, ha dit l’artista.

Un dels temes de debat que es proposa en el marc d’aquesta trobada és la potencialitat del cos, el llenguatge i el moviment, de ser elements disruptius i poètics, amb capacitat per a travessar les línies fronteres de les arts contemporànies.

Programa:

Divendres 17/12

18.30 h El missatge d’altres mons

Quim Pujol. 30’

Creació, direcció i performer: Quim Pujol

Agraïments: Eva Serra, Alicia Kopf, Paula Caspão, Alix Eynaudi, Noa&Snow

El 1981 Eduard Pons Prades va ser abduït per uns alienígenes que tenien un missatge per a la humanitat. Tot i que s’hi jugava la credibilitat, aquest prestigiós historiador va insistir a fer pública la trobada. Prenent aquest esdeveniment com a punt de partida i mitjançant un collage de narracions, Quim Pujol ens convida a reflexionar sobre el llenguatge i a rebre un missatge.

19.15 h Presentació de la publicació Fer-se un cos

Jordi Pallarès i Quim Pujol. 30’

19.45 h … I aquest és el meu cos

Concha Vidal. 30’

Creació, direcció i performer: Concha Vidal

Cantant: Anna Florio

Videoanimació: Concha Vidal

Execució tècnica i edició de videoanimació: Adri Bonsai

Música del videoanimació: Kiko Barrenengoa

Ajudant de direcció: Félix Pons

Tècnic: Fabian Pereyra Serveis SL

Arbre: Jardins de Tramuntana. Joan Nadal

  …I aquest és el meu cos neix d’una experiència profunda amb el cos i amb la natura. Una experiència que parteix de la pintura i culmina en la representació escènica i performativa de la dona i el seu cos. També neix de la tesi doctoral que ara mateix estic desenvolupant.

Dissabte 18/12

17 h De.tour

Laia Ventayol. 45’

Creació i direcció: Laia Ventayol

18 h “Pensar amb imatges: de l’acció al moviment”

Conferència de la Dra. Andrea Soto

Doctora en Filosofia; professora d’Estètica i teoria de l’art. 60’

19.15 h Anestèsia

Veru Iché. 15’

Intèrpret: Joan Pau Bujosa Font

Música: Pepe Arcade

Creació i direcció: Veru Iché

Equip tècnic:

TOTaudiovisuals

Equip del Casal Solleric

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email