Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El saxofonista israelià Eli Degibri, el pianista menorquí Marco Mezquida o la flautista gallega María Toro, alguns dels noms que actuaran al Festival de Jazz Palma 2021

Palma, 21 de desembre de 2021.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, el coordinador general de Cultura, Miquel Àngel Contreras, i l’asessor artístic del Festival, Ferran Pereyra, han presentat avui al Casal Balaguer la tercera edició del recuperat Festival Jazz Palma, que tendrà lloc del 4 al 13 de febrer amb un total de 10 concerts principals i que comptarà amb alguns dels referents del jazz d’àmbit estatal, internacional i també insular. “Situam la ciutat de Palma dins l’escena del jazz. Tot i l’actual context, hem volgut seguir consolidant aquesta cita anual, donant suport al col·lectiu de músics i dinamitzant la ciutat culturalment perquè la ciutadania de Palma pugui seguir gaudint d’una oferta cultural de qualitat els 365 dies de l’any”, ha dit Noguera.

Així, el Festival d’enguany aplega noms com el de la del saxofonista israelià Eli Degibri, el pianista menorquí Marco Mezquida o la flautista gallega María Toro, amb el Teatre Municipal Xesc Forteza com a epicentre de la programació. A aquests 10 concerts que s’han presentat avui se n’hi sumaran d’altres com els que es faran a diferents barris de Palma els caps de setmana o el cicle de Dones&Jazz que l’any passat ja es va fer al Casal Balaguer i va tenir molt bona acollida, tal com ha explicat el coordinador general. La programació completa es presentarà properament.

Antoni Noguera: “continuam donant suport al col·lectiu de músics i dinamitzant la ciutat culturalment perquè la ciutadania de Palma pugui seguir gaudint d’una oferta cultural 365 dies l’any”

Les entrades per a aquests 10 concerts principals surten a la venda a partir d’avui a través de www.palmacultura.cat on s’hi trobarà a més tota la informació al detall. Cal destacar que fins al 16 de gener hi haurà preus especials de 10 € anticipada / 12 € taquilla / Abonament a tots els concerts 70 €. A partir del 17 de gener els preus seran de 12 € anticipada / 15 € taquilla / Abonament a tots els concerts 85 €. Com en altres ocasions, la regidoria llença una política de preus reduïts de 5€ per a col•lectius específics com puguin ser aturats o persones en ERTE, estudiants, usuaris amb carnet de biblioteques o alumnes del conservatori de música entre altres.

Cal recordar que la programació surt d’una convocatòria on es varen presentar un total de 99 propostes. Per a la selecció artística, l’àrea compta de nou amb l’assessorament musical de Ferran Pereyra, periodista musical de llarga trajectòria especialitzat amb l’escena del jazz i que ha estat l’encarregat d’oferir el detall de la programació.

Divendres 4 de febrer a les 20 h

Eli Degibri

Henri and Rachel

Teatre Municipal Xesc Forteza

Saxofonista i compositor acreditat internacionalment, Eli Degibri és un dels músics israelians més destacats en les darreres dècades; posseeix molts de dons com a músic i és reconegut pel seu gran talent com a compositor melòdic (Premi Landau a la Jazz Performance, reconeixent el seu èxit com a líder de banda notable). Amb les seves actuacions carismàtiques, Degibri ha enregistrat i actuat extensament des de mitjan dècada dels 90 amb un èxit absolut.

El teatre Municipal Xesc Forteza serà l’epicentre de la programació d’aquesta tercera edició que tendrà lloc del 4 al 13 de febrer 

Degibri està fortament compromès amb la llarga tradició del món del jazz. El seu quartet actual està format per tres músics israelians joves i prometedors, el guardonat pianista Tom Oren, el baixista Alon Near i el bateria Eviatar Slivnik.

Henri and Rachel (2021) és la novena gravació d’Eli Degibri i la continuació de Cliff Hangin, que va rebre 5 estrelles (obra mestra) de la prestigiosa revista especialitzada DownBeat Magazine. L’àlbum, que presenta les seves composicions, és un homenatge als seus pares, Henri i Rachel.

Eli Degibri, saxo

Alon Near, contrabaix

Eviatar Slivnik, bateria

Tom Oren, piano 

Dissabte 5 de febrer a les 20 h

Moisés P. Sánchez Project

There’s Always Madness

Teatre Municipal Xesc Forteza

Canvis de ritme, contrast de textures, desenvolupaments rítmics i melòdics que són expressió d’una desbordant imaginació… Tot això connecta amb l’ànima del jazz més contemporani, sense oblidar la tradició, des de la personalíssima visió de Moisés P. Sánchez i en companyia d’uns músics excepcionals que l’acompanyen en aquesta sana bogeria.

There’s Always Madness (Uno Música, 2019) és l’àlbum amb més èxit fins avui del compositor, productor i pianista, un disc intens i emotiu desenvolupat a partir del còmic d’Alan Moore The Killing Joke, que hi funciona com a fil conductor. Nominat al Grammy Llatí 2019 per la seva feina anterior, Moisés P. Sánchez ha teixit un viatge conceptual ple de girs insospitats.

Moisés P. Sánchez, piano, composició i producció

Cristina Mora, veu i teclat

Miron Rafajlovic, guitarra elèctrica, trompeta i fiscorn

Toño Miguel, contrabaix

Shayan Fathi, bateria

Diumenge 6 de febrer a les 19 h

Maria Toro

Fume

Teatre Municipal Xesc Forteza

Amb una idea que neix al flamenc i creix al jazz, Toro ha passat anys preparant el camí cap a un llenguatge propi. El seu permanent viatge físic li ha permès contagiar-se de músics locals sense abandonar la seva arrel, fet que aporta accents i textures a la seva feina de solista. Sigui amb destacats artistes europeus, de l’escena jazzística novaiorquesa o amb primeres figures de la música brasilera, el projecte té un denominador comú: la flauta inconfusible de Maria. Dotada d’una personalitat melòdica distingible des de la primera nota, Toro ha aconseguit combinar els dots de compositora amb un alt nivell d’arranjaments, producció i interpretació.

Maria Toro presenta el seu nou disc, Fume (Jazz Activist, 2020), que du la seva firma, independentment dels seus acompanyants, palesant una veritat tan tòpica com aclaparadora: la música no coneix fronteres. I si es transporta a través de la flauta de Toro es torna decididament universal.

María Toro, veu i flauta

José Antonio Miguel Artigas, contrabaix

David Sancho Mangas, piano

Andrés Leonardo Litwin, bateria 

Dilluns 7 de febrer a les 20 h

Joan Barbé Group

Quorum

Teatre Municipal Xesc Forteza

El multiinstrumentista, productor, compositor i arranjador eivissenc Joan Barbé compta amb nombrosos discos i gires de projectes propis a l’esquena, així com amb importants col·laboracions amb altres artistes. Amb més de 40 àlbums com a productor musical i prop de 100 enregistraments com a músic professional, el 2021 publica Quorum, el seu segon àlbum en solitari, en què també compon i produeix tots els temes, on predomina el jazz fusion mesclat amb funk, rock progressiu i fins i tot música llatina, amb influències que van des d’Snarky Puppy a Jeff Beck, passant per Vulfpeck, Dirty Loops, Mike Stern o Dave Weckl.

La banda que ens presenta està formada per destacats músics eivissencs o residents a l’illa.

Joan Barbé, guitarra, composició, arranjaments, direcció musical

Rafael Garcés, teclats, saxo

Aarón Puente, baix

Joan Carles Marí, bateria

Vicent Tur, trombó

Santiago Ramírez, trompeta

Dimarts 8 de febrer a les 20 h

Concert homenatge a Pier Paolo Pasolini

Le Nuvole di Pier Paolo

Teatre Xesc Forteza

Aquest concert homenatge té com a objectiu commemorar el centenari del naixement d’un dels més grans directors de cinema italians del segle XX, a banda de ser escriptor i poeta. Pier Paolo Pasolini va néixer a Bolonya el 1922. Les seves obres sempre han tingut un fort vincle amb el so i la música. El jazz permet explorar tots els elements principals de la seva filosofia, el fil rouge del viatge a través de “carn i cel”, els dos mons contrastants tan evocats per l’escriptor. Le Nuvole di Pier Paolo és la celebració mitjançant la música jazz del naixement, la vida i la filosofia d’aquesta figura tan important a Itàlia i al món. Un homenatge, en clau de jazz, que li fa un octet de destacats músics italians.

Daniele Sepe, saxo

Flavio Boltro, trompeta

Lavinia Mancuso, veu i violí

Daniele di Bonaventura, bandoneó

Jacopo Mezzanotti, guitarres

Mario Nappi, piano

Davide Costagliola, contrabaix i baix elèctric

Paolo Forlini, bateria i percussió

Dimecres 9 de febrer a les 20 h

Irene Reig Trio

Mira

Teatre Municipal Xesc Forteza

Irene Reig és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz. Energia, passió i espontaneïtat és el que trobam en el seu repertori de temes originals juntament amb versions pròpies dels clàssics del bop i hardbop. Ara el trio presenta el seu nou disc, Mira (The Changes, 2021), format quasi totalment per un repertori de composicions pròpies, però també per arranjaments innovadors, que va des dels estàndards de jazz fins al swing, recrea en l’oient la sensació d’estar dins d’un club de jazz ple a vessar, amb melodies fàcilment cantables que construeixen un interessant diàleg entre si.

Irene Reig, saxo alt

Pau Sala, contrabaix

Joan Casares, bateria

Dijous 10 de febrer a les 20h

Concert homenatge

SPAIN a symphonic tribute to Chick Corea

Palau de Congressos

Chick Corea és un dels pianistes més importants de la història del jazz, guanyador de 20 premis Grammy i amb una enorme discografia. Ha estat un dels músics més estimats al nostre país. La seva estreta relació amb el flamenc i amb Paco de Lucía li ha ofert ales inspiradores per a crear i compondre veritables obres d’art dedicades a Espanya i la seva cultura.

El pianista i compositor té diversos discos enregistrats amb els millors músics de flamenc i jazz-flamenc espanyols, amb els quals presenta aquest gran projecte acompanyat de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que du el títol de la seva obra més coneguda arreu del món i que està dedicada al país, SPAIN, i és així com es retrà un homenatge mundialment visible a aquest gran músic en el primer aniversari de la seva mort.

Jorge Pardo, saxo, flauta

Carles Benavent, baix elèctric

Niño Josele, guitarra flamenca

Jorge Vera, piano

Miron Rafalovic, trompeta

Benjamin Habichuela, percussió

Toni cuenca, direcció musical

Divendres 11 de febrer a les 20 h

Ariel Brínguez i Iván “Melon” Lewis

Alma en Cuba

Teatre Municipal Xesc Forteza

Ariel Brínguez i Iván “Melon” Lewis, guardonat recentment amb el Grammy al millor àlbum de jazz llatí, Voyager, s’ajunten en aquest format per a oferir una acurada selecció de cançons cubanes de tots els temps on conflueixen elements contemporanis i d’herència liricomusical de l’illa.

Es tracta de la simbiosi de dos dels més destacats representants de l’escena musical actual, que exposen la seva visió sobre el tractament que entrellaça de manera orgànica la música popular i la música de cambra amb accent cubà.

Una cita amb passat, el present i el futur posant com a relleu el danzón, la contradansa, el son montuno, el jazz i la música clàssica europea per a construir el camí.

Ariel Brínguez, saxo

Iván “Melon” Lewis, piano

Dissabte 12 de febrer a les 20 h

Marco Mezquida

Piano solo

Teatre Municipal Xesc Forteza

La indòmita i la inclassificable naturalesa artística del pianista menorquí Marco Mezquida, que ens oferirà un concert a piano solo, es revela en un viatge estètic que conjuga jazz d’avantguarda, música contemporània i tècniques esteses de piano amb música popular, sons folklòrics i melodies pop.

Brillant com a compositor, pianista, improvisador, bandleader, eclèctic i versàtil; Jarrett, Schubert, Ravel, Gesualdo o Bley, per a anomenar-ne uns quants, es fonen exquisidament en l’ADN musical de Marco, el qual, als 33 anys, ha gravat més de cinquanta àlbums i compta amb una vertiginosa activitat concertística que l’ha duit a actuar en importants auditoris i sales de 32 països del món per 4 continents.

Marco Mezquida, piano

Diumenge 13 de febrer a les 19 h

Gonzalo del Val Trio

Cancionero

Teatre Municipal Xesc Forteza

Gonzalo del Val és un dels bateries més destacats a l’escena jazzística actual. Ha tocat amb algun dels músics més importants nacionals i internacionals com Dave Liebman, Stephane Belmondo, Marco Mezquida, Marc Miralta, Jon Robles, Albert Bover, David Mengual o Joan Albert Amargós, fet que l’ha convertit ràpidament en un dels músics més valorats i sol·licitats d’avui.

Gonzalo del Val Trio ens presenta el seu nou treball discogràfic, el tercer d’aquesta formació, Cancionero, editat per la prestigiosa firma internacional Fresh Sound New Talentiguardonat com a millor disc de jazz segons la crítica als Premis Enderrock 2021, així com pel diari El País.

La proposta estètica de la formació és molt variada i està condicionada per les inquietuds musicals dels quatre intèrprets. Actualment el seu repertori està format per composicions originals, amb una presència especial i interpretacions del repertori jazzístic. Música plena de calidesa, intimisme i sensibilitat interpretativa.

Gonzalo del Val, bateria

Benet Palet, trompeta

David Mengual, contrabaix

Marco Mezquida, piano

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email