Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Junta de Govern aprova la segona fase de la falca verda que suposarà la plantació de 1.150 arbres al parc de sa Riera

Palma, 22 de desembre de 2021.- La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres la segona fase de la falca verda, que té un pressupost de 3.028.354 euros i permetrà renaturalitzar una superfície de 29.590 metres quadrats.

El pressupost d’aquest projecte és 3.028.354,67 € i contempla la plantació a la vessant oest del parc de sa Riera, a la parcel·la situada entre el barri de Son Cotoner i el torrent de sa Riera, un total de 1.150 arbres, 14.250 plantes arbustives en agrupacions, 2.867 arbusts, 187 plantes enfiladisses i 187 plantes que pengen de distintes varietats.

Aquesta actuació té per objectiu naturalitzar l’espai existent, de forma que s’introdueixi un espai natural a l’interior de la ciutat apostant per espècies arbustives i arbòries locals.

Intervencions planificades

En concret, s’han planificat tres intervencions:

1-Creació d’un bosc urbà a la zona degradada de la ciutat sense vegetació. Per aquest motiu, es contempla la restauració de l’ecosistema degradat i la millora del sòl i la seva morfologia. A més, es realitza una intervenció integral de revegetat amb biodiversitat autòctona.

2-Es crea una zona de jocs al parc existent entre Son Cotoner i el bosc urbà

3-S’incrementen el número de connexions amb les vies perimetrals

Aquestes intervencions tenen per objectiu acostar la natura a la ciutadania i dotar la ciutat d’un pulmó verd interior, complint a més la premissa d’un bosc urbà amb recorreguts accessibles.

Aquesta actuació és la segona fase de la falca verda. Cal recordar que la Junta de Govern aprovà a principis de setembre la primera fase que correspon a la urbanització del passeig de Sínia d’en Gil i Joan Dameto, que es licitarà a principis de l’any que ve i que suposa una inversió de 2 milions d’euros i la plantació de 130 arbres i 1700 plantes, a més de la construcció d’una marjada de 27 metres d’ample i 5000 metres cúbics d’escullera.

Aquestes dues fases de la falca verda permetran dotar Palma d’un nou pulmó verd que podran gaudir tant les persones de les barriades properes com tota al ciutadania.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email