Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat adjudica definitivament les ajudes per a les obres de millora en 20 comunitats de Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc per valor de mig milió d’euros

Palma, 22 de desembre de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut a la roda de premsa posterior a la junta de govern per donar compte de l’adjudicació definitiva de la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació de barris que es convoca anualment a través del Patronat Municipal de l’Habitatge (PMH-Riba) i que permet millorar l’espai públic de tres barriades que actualment es consideren àrees vulnerables de ciutat. Aquestes són Camp Redó, Son Gotleu i Verge de Lluc. “La gran demanda que ha rebut aquesta línia d’ajudes ha fet que hàgim augmentat el pressupost en 100.000 euros fins arribar als 500.000. És una línia molt important  ja que gràcies a la recuperació funcional i estètica dels blocs d’habitatges aconseguim també aconseguim millorar la implicació entre veïnats per millorar els espais comuns i enfortir la xarxa social entre ells”.

En concret, es van presentat 39 sol·licituds, de les quals se n’han aprovades 20 en relació a les dues línies de subvenció.“Les àrees incloses en l’àmbit d’aplicació d’aquesta convocatòria són assenyalades com a àrees vulnerables de Palma i incloses dins el Pla estratègic de ciutat, atès que es troben immerses dins una situació de progressiva degradació arquitectònica, urbanística i social”, ha dit la regidora.

Neus Truyol: “aquesta és una línia d’ajudes que es consolida any rere any i que ens permet posar fil a l’agulla en a la millora d’aquestes barriades assenyalades com a àrees vulnerables de Palma, per la seva progressiva degradació arquitectònica, urbanística i social” 

La regidora ha destacat que any rere any aquesta convocatòria d’ajudes  es reforça, ja que molts projectes presentats estan en execució o ja tenen el projecte preparat.

La convocatòria té dues línies d’actuació a les quals s’han pogut presentar les comunitats de veïns: una que contempla el 80 per cent de la subvenció i fins 30.000 euros per destinar-los a obres de necessària execució com una IAE desfavorable, o rehabilitació de problemes que afectin la seguretat constructiva i funcional de façanes i altres elements comuns. Una segona línia subvenciona el 100 per cent i fins a 20.000 euros en l’adequació i agençament de les zones privades d’ús públic entre blocs, necessàries per assegurar la integritat dels vianants.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email