Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social ha atorgat ajudes a gairebé 7.000 famílies de Palma per valor d’11,4 milions d’euros

Palma, 14 de gener de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la coordinadora de Benestar Social, Catalina Trobat, han presentat aquest divendres les dades de les ajudes econòmiques atorgades per la regidoria durant 2021. Amb el cop de la pandèmia afectant encara de ple la ciutadania de Palma, l’Ajuntament ha destinat 11.396.648,16 euros a ajuts, quasi un milió més que els 10.553.810,09 euros de 2020. Cal tenir en compte que el total d’ajudes del 2019 va ser de 4.033.079,56 euros i que l’increment en dos anys ha estat del 182,6%.

El gruix de les ajudes del 2021 (10,3 milions d’euros) es va destinar a necessitats bàsiques (menjar, productes d’higiene, material infantil de primera necessitat, etc.) i habitatge (rebuts de lloguer pendents, ajudes per cobrir deutes i prevenir desnonaments), tal com ja va passar el 2020 (9,5 dels 10,5 milions d’euros d’ajudes varen ser per aquests dos apartats). Però Benestar Social també ha destinat recursos per a beques d’infància en risc (326.059,54 euros) i d’inserció formatiu-laboral (63.342,87 euros); per a integració (218.745,27 euros); i despeses de manteniment de la llar (57.847,60 euros), sanitàries (76.720,69 euros) i d’educació (45.886,87 euros), entre d’altres.

El nombre de famílies que varen rebre ajudes econòmiques durant el 2021 va ser de 6.941, quasi 3.000 menys que les 9.688 del 2020 malgrat l’increment de l’import. Cal tenir en compte que, una vegada superat el primer impacte econòmic del coronavirus, moltes famílies es troben en una situació de pobresa cronificada i necessiten un complement estable per a prestacions com l’Ingrés Mínim Vital (IMV) estatal o la Renda Social Garantida (RESOGA) del Govern. De fet, el nombre de famílies que han de recórrer als serveis socials més d’una vegada el mateix any ha augmentat un 10%. A més, cal destacar que l’àrea de Benestar de Palma té el catàleg de prestacions socials més ampli de tots els municipis de l’Estat i que el nou model d’atenció social que es va començar a aplicar l’any passat ha agilitzat molt els tràmits.

Antoni Noguera: “L’Ajuntament ha fet un esforç important per ajudar totes les famílies a les quals ha afectat no només la crisi sanitària, sinó també la social i econòmica”.

Ara bé, el total de famílies ateses per Benestar Social durant el 2021 va ser de 9.127, un 24% de les quals va tenir una ajuda no dinerària i va rebre suport psicològic i familiar, acompanyaments, orientacions i suport socioeducatiu per a infants i joves, entre altres actuacions.

Les necessitats bàsiques i l’habitatge abasten el gruix dels ajuts municipals, amb 10,3 milions d’euros.

Durant l’exposició de les xifres, Noguera ha destacat que “l’Ajuntament ha fet un esforç important per ajudar totes les famílies a les quals ha afectat no només la crisi sanitària, sinó també la social i econòmica” i ha remarcat que bona part dels ajuts s’ha destinat a habitatge. Per la seva part, Trobat ha recordat que “l’esforç per resoldre les necessitats de la ciutadania” ha anat “més enllà de la competència municipal”. “Hem estirat al màxim perquè el nivell de vida a Palma fa que les prestacions garantides no siguin suficients per a una vida digna” en molts casos. La coordinadora també ha explicat que s’ha passat d’atendre moltes necessitats puntuals en 2020 a causa de la pandèmia a estabilitzar el nombre de famílies que necessiten ajudes o un complement garantit dels seus ingressos.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email