Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La nova Bicipalma començarà a rodar a finals d’any

Palma, 14 de gener de 2021.- La Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes SA  (SMAP) de l’Ajuntament de Palma ha adjudicat la nova Bicipalma per un import de 2.624.350 euros més IVA a l’empresa Nextbike. El nou sistema ampliarà de 37 a 72 les estacions de Bicipalma, que disposarà de 800 bicicletes, de les quals 560 seran mecàniques i 240 seran elèctriques (un 30%) i que estaran distribuïdes en 1.440 ancoratges (el 95% dels quals seran de càrrega elèctrica).

En total la nova Bicipalma sumarà 35 estacions noves que faran possible que per primera vegada aquest servei arribi a 20 barris que no disposaven de Bicipalma com són Portopí, El Terreno, son Armadams, Son Cotoner, Son Flor, Son Oliva, Rafal Vell i Rafal Nou, El Vivero, Son Gotleu i Soledat amb noves estacions situades al costat de Son Moix, a prop de Son Hugo i també al carrer Aragó amb via de Cintura, entre d’altres.

Pel que fa a la implantació de la nova Bicipalma hi haurà 5 estacions noves que no precisen escomesa elèctrica. Aquesta novetat aportarà flexibilitat a la xarxa de Bicipalma, ja que permetrà instal·lar estacions per esdeveniments puntuals amb afluència de gent que podrà emprar Bicipalma per desplaçar-se. Així mateix, aquestes estacions podran emprar-se en període de proves.

 Els principals avantatges de les noves bicicletes de Bicipalma seran els següents:

A més, el fet de que les bicicletes estiguin geolocalitzades permetrà habilitar estacions virtuals de Bicipalma a una àrea determinada, de forma que l’Ajuntament podrà situar estacions temporals de bicicletes per a esdeveniments de la ciutat, fent possible una mobilitat sostenible més dinàmica i flexible.

  • Bicicletes elèctriques amb una autonomia de fins a 80 quilòmetres (4 hores de temps de recàrrega de 0 al 100%)
  • Bicicletes amb geolocalització (vehicle amb moviment)
  • Bicicletes mecàniques amb panell solar per recarregar les bateries del panell
  • Accés al sistema mitjançant l’App o  targeta física

Bicipalma ha complert 10 anys des de la seva posada en funcionament i actualment compta amb 3.248 persones usuàries.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email