Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La gala dels Premis Ciutat de Palma s’endinsarà dins la mar

Palma, 17 de gener de 2022.- El Teatre Principal acollirà aquest dijous 20 de gener a partir de les 19h la gala dels Premis Ciutat de Palma 2021, que enguany s’endinsarà en un viatge a través de la mar i la seva relació amb Palma i els seus habitants. I serà una mar amb quatre colors, cadascun del qual representarà un àmbit diferent:

  • Verda: la mar verda simbolitza l’ecologia, la natura i també fa referència a l’impacte de l’emergència climàtica.
  • Vermella: és la mar de la crisi humanitària i dels milers de persones que s’hi llancen cada any a la recerca d’una vida digna.
  • Blava: aquesta és la mar dels artistes, amb una referència especial al pintor Antoni Gelabert i un record per a la figura de Miquel Costa i Llobera.
  • Groga: és la mar patrimonial i etnogràfica i la que reflecteix la relació perpètua amb l’illa.

La gala, la direcció de la qual és a càrrec de La Perifèrica Produccions, serà presentada per la periodista Mar Puigserver i la música en directe serà a càrrec del guitarrista i compositor Jaume Tugores, acompanyat pel saxofonista David González.

Al llarg de l’espectacle es projectaran animacions de dibuixos de Pere Joan i imatges reals, però carregades de poesia, de la mar. A més, hi haurà un vídeo final on un polp amb 11 tentacles (un per cada premi) cobrarà vida.

D’altra banda, el Casal Solleric inaugurarà l’exposició dels treballs dels finalistes del Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals a partir de les 20.30h.

Xifra rècord en arts visuals i audiovisuals

Cal recordar que aquesta edició ha destacat per l’increment de treballs que s’han presentat en les categories d’arts visuals i audiovisuals. En el primer cas s’ha arribat a una xifra històrica amb 580 participants que han presentat 1.325 projectes. Els finalistes en aquesta categoria són Matteo Guidi (Remover con una vara de madera), Marta Jacarilla (Cartografías distópicas), Ro Caminal (Promesas), Regina Giménez (El Sol i la Taula), Marc Larré (Finger prints), Diana Coca (Perteneciente a la casta de las eternamente desasosegadas), Llorenç Ugas (Vista discontinua, 2100 metros sobre el nivel del mar), Juan Carlos Bracho (Imitación a la vida), Eva Fábregas (Sheddings #2) i Pedro Torres (House of the sun). Pel que fa als audiovisuals, enguany s’han presentat 27 curtmetratges i llargmetratges, 12 més que els 15 del 2020.

En total 888 autors o participants han presentat 1.688 obres als Premis Ciutat de Palma 2021. En l’àmbit literari, s’han presentat 76 novel·les i 136 poemaris. Pel que fa a la investigació, opten al premi 12 treballs.

Jurat d’aquesta edició

Llorenç Villalonga de Novel.la:Miquel Horrach, Perfecto Cuadrado, Jaume Mateu, Iolanda Bonet, Carles Cabrera.

Joan Alcover de Poesia: Francisco José Díaz De Castro, Eva Baltasar, Àngel Terrón, Laia Llobera, Albert García Elena.

Montserrat Casas d’Investigació: Laura Jurado, Catalina Cantarellas, Lucrecia Burges.

Antoni Gelabert d’Arts Visuals: Joan Carles Oliver, Roberta Bosco, Ana Laura Aláez, Pablo Martínez, Gonzalo Elvira.

Còmic: Ana Miralles, Albert Monteys, Enric Pujades.

Bonet de Sant Pere de Música: Marta Elka Calafell, Toni Cuenca, Ignasi Simó-Orpí.

Margaluz d’Arts Escèniques: Toni Villalonga, Maria Carmen, Maria Zulema.

Maria Forteza d’Audiovisuals: Daniel Cuesta, Victoria Morell, Meritxell Esquirol.

Miquel dels Sants Oliver de Periodisme: Maria Ferrer, Emma Socies, Mateu Ramonell.

Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic: Bartomeu Arbona, Maria Solivellas, Bartomeu Font.

Guillem Sagrera d’Arquitectura: la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol; el president de la Demarcació de Mallorca del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), Joan Cerdà; el president del Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca, Luis Alfonso de León; el president de l’Associació de Promotors de les Balears, Luis Martín Abati; la presidenta de l’Associació de Constructors de les Balears, Francisca Alba Ramon; dos arquitectes proposats pel COAIB: Bernat Nadal Nicolau i Xavier Nicolau Cuyàs; el gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Joan Riera Jaume; el director tècnic de la Gerència d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Gabriel Estarellas Horrach; l’arquitecte de l’Ajuntament de Palma Pere Soler Torrens.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email