Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma denuncia el racisme i xenofòbia de la dreta en la reprovació de Neus Truyol per la dessuadora de Top Manta Store

Palma, 18 de gener de 2022.- MÉS-Estimam Palma denuncia el racisme i xenofòbia de la dreta en la reprovació de Neus Truyol per la dessuadora de la marca Top Manta Store. La formació ecosobiranista recorda que la peça és d’una cooperativa barcelonina nascuda l’any 2017 amb l’objectiu de defensar els drets humans de les persones migrades i denunciar el racisme, fent roba de producció local amb criteris de sostenibilitat i justícia social. A més, MÉS-Estimam Palma realitzarà un sorteig de 6 camisetes de la marca a través de les xarxes socials.

“El PP i Cs volen reclamar la meva reprovació després d’haver mostrat a les xarxes la meva dessuadora de la marca Top Manta que, com sabeu tots, va ser un regal personal per Nadal”, ha explicat Neus Truyol. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha assegurat que, tot i que inicialment va pensar que era per desconeixement, “una vegada vaig explicar públicament que es tracta d’una marca legal i solidària, he arribat a la conclusió que  el fet que per part de la dreta em vulguin reprovar per això amaga racisme i xenofòbia”.

Truyol ha recordat que Top Manta Store és una cooperativa creada el 2017 amb l’objectiu de defensar els drets humans de les persones migrades, denunciar el racisme i treballar en condicions de  treball dignes, fent roba (i sabates) de manera original, sostenible i justa.

Neus Truyol: “Què és el que no agrada a la dreta? Una marca legal, que paga impostos, genera llocs de feina i produeix localment, seguint criteris de sostenibilitat i justícia social?”

La cooperativa produeix peces originals a Barcelona, Alacant i Portugal, en petits tallers, seguint criteris de sostenibilitat i justícia social i oferint condicions de treball dignes. “Poden dir el mateix moltes marques ‘patriotes’ que sí que agraden a la dreta?”, ha dit la també portaveu municipal de MÉS-Estimam Palma.

“Què és el que no agrada a la dreta? Una marca legal, que paga impostos, genera llocs de feina i produeix localment, seguint criteris de sostenibilitat i justícia social?”, ha afirmat Neus Truyol. “Què els molesta? El nom de la marca? O   que aquests empresaris siguin persones migrades i negres?”

La formació ecosobiranista realitzarà un sorteig de 6 camisetes de la cooperativa barcelonina que aposta per la producció local, amb criteris de sostenibilitat i justícia social.

Així mateix, la regidora ha assegurat que la petició de reprovació que PP i Cs presentaran al proper ple municipal del 27 de gener “es basa en una mentida” i que “asseguren que és un atac al comerç local, però qui més ha fet per potenciar-lo i protegir-lo són, precisament, MÉS i els governs progressistes”.

En aquest sentit, Truyol ha recordat algunes de les mesures impulsades amb relació al comerç local, com ara l’aprovació del nou Pla General, la paralització de construcció de nous centres comercials, com el de ses Fontanelles, o la paralització del Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA) al Consell de Mallorca.

Així mateix, la regidora ha posat en valor les polítiques de promoció i desenvolupament del comerç local de l’Ajuntament de Palma, com ara les subvencions extraordinàries (COVID-19) de PalmaActiva per a microempreses, petites empreses i autònoms del sector comercial de Ciutat per valor de, gairebé, 1,6 milions d’euros; la campanya de bons per a la dinamització comercial de Palma de Nadal de 2021 per valor de 500.000 euros abonats a 180 establiments de la ciutat, i les ajudes per a creadors i empreses del sector de la cultura de PalmaCultura per valor de 600.000 euros.

Així com els 11,4 milions d’euros en suport a autònoms, petites empreses i teixit empresarial de Palma, fruit de l’acord entre Cort, Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears.

Finalment, Neus Truyol ha anunciat que “com que des de MÉS-Estimam Palma defensam el comerç i la producció local, justa i sostenible, l’economia social i solidària, l’antiracisme i els drets humans de les persones migrades, sortejam 6 camisetes de la marca Top Manta a través de les nostres xarxes socials”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email