Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat comença les obres de l’Aigua Dolça

Palma, 1 de febrer de 2022.- Les obres de l’Aigua Dolça començaran a finals d’aquesta setmana, segons ha anunciat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol. Cal recordar que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma va aprovar l’adjudicació de les obres d’execució de l’equipament a l’UTE Contratas Vilor S.L.-Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación el 17 de novembre de 2021 per un import de 8.178.987,76 euros (IVA inclòs). Ara, les primeres passes que es faran seran llevar enderrocs, preparar els cablatges elèctrics i de comunicació, així com fer canvis en la circulació per facilitar l’entrada dels camions des del Passeig Marítim.  Les previsions són que les obres estiguin executades a mitjan 2023.

Cal recordar que aquest projecte, el qual té un cost total de 9,5 milions d’euros –a més de les obres d’execució, també hi ha tasques d’assistència tècnica i de control econòmic– no s’ha pogut iniciar fins ara a causa de la suspensió dels terminis administratius i de la reducció d’ingressos que va provocar la pandèmia. Per a tirar-lo endavant, el Consell de Mallorca ha aportat 4 milions d’euros, mentre que els 5,5 restants provenen de dues operacions de crèdit municipal més una aportació dels Fons Europeus FEDER, dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat del Pla Litoral de Ponent (EDUSI PLP) –es millorarà la connectivitat entre el Terreno i el Passeig Marítim–. 

Les previsions són que les obres estiguin executades a mitjan 2023.

El projecte preveu la construcció d’un equipament amb piscina coberta, gimnàs, espais polivalents i un aparcament de 117 places. A més, hi ha una aposta forta per l’eficiència energètica i el consum de l’edifici serà quasi nul gràcies als sistemes d’eficiència que s’implantaran i l’ús d’energies renovables. Un dels elements més destacats de les noves instal·lacions serà un pati que, a més de fer referència a les cases tradicionals de Mallorca, servirà per connectar espais i aportar llum i ventilació.

D’aquesta manera, es recuperarà un espai històric de Palma, lligat a l’esport i la natació. L’Aigua Dolça va ser un referent de la natació a Palma des de 1941, quan es va construir, fins a 1972. Aquesta piscina va ser a seu del Club Natació Palma i en ella varen entrenar els nedadors olímpics mallorquins Rafel i Juan Enrique Escalas Bestard.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha destacat “la magnitud i la repercussió” d’aquest projecte, el qual s’ubica “en un entorn emblemàtic de la ciutat”. “Un nou equipament de qualitat naixerà a un espai que estava abandonat per a gaudi dels veïns i de no veïns”, ha afegit. Truyol també ha remarcat que aquesta instal·lació tindrà uns paràmetres d’eficiència i sostenibilitat molt alts.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email