Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El nou contracte d’Ajuda a Domicili inclou mesures per combatre la solitud de la gent gran

Palma, 9 de febrer de 2022.- El nou contracte del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) inclourà mesures per combatre la solitud i l’aïllament de les persones grans, sobretot en el cas d’aquelles que, a més de viure soles, tenen relacions pràcticament nul·les amb la família i l’entorn. La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres la licitació del nou contracte del SAD, que tindrà una durada de dos anys per un import total de 6,3 milions d’euros.

Gràcies a la iniciativa comunitària Gent gran a Palma, ben acompanyada, es treballarà per minvar l’aïllament personal i social de les persones grans que es troben en situacions de solitud no desitjada i que tinguin una situació de risc i fragilitat social segons els criteris de l’Àrea de Benestar.

Per tal d’oferir espais d’oci i entreteniment al seu domicili i entorn, es plantegen mesures com oferir companyia a casa; lectures; passejos; anar a comprar al cinema o a prendre un cafè; acompanyament a activitats que es facin al barri i als serveis de salut; visites a l’hospital en cas que sigui necessari; i acompanyament per visitar familiars o algun lloc concret de Palma.

A més, també s’inclou una actuació de suport a l’alimentació, perquè les persones grans que viuen soles s’alimentin de manera variada i saludable.

La Junta de Govern aprova la licitació del nou contracte, que tindrà una durada de dos anys per un import de 6,3 milions d’euros.

El SAD és un servei dirigit a persones amb manca d’autonomia personal, amb dificultats de desenvolupament o amb problemes familiars especials, així com a persones en situació de vulnerabilitat social –l’horari d’atenció és de 7h a 22h. L’objectiu és que totes elles puguin assolir condicions òptimes de qualitat de vida en el seu entorn.

Fins ara, el SAD tenia un cost de 5,6 milions d’euros a l’any i atenia un miler de persones. Enguany s’han reduït tant la dotació com el nombre de beneficiaris (unes 500 persones) a causa de l’acord amb la Conselleria d’Afers Socials, mitjançant el qual es deriven les persones que tenen grau de dependència i que passaran a rebre el servei directament de la Conselleria. D’aquesta manera, es diferencien els beneficiaris del SAD com a prestació municipal dels qui ho reben com a prestació de dependència. Aquest acord permet que l’Àrea de Benestar Social millori la qualitat de l’atenció del SAD municipal.

D’altra banda, els nous plecs actualitzen el salari de les persones que fan les cures. L’hora ordinària passa de 20,20 euros a 23,77, i la festiva puja de 26,84 euros a 38,04 euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email