Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament de Palma lamenta la mort de l’escriptora Maria Antònia Oliver

Palma, 9 de maig de 2021.- L’Ajuntament de Palma vol fer públic el seu pesar per la mort de l’escriptora Maria Antònia Oliver (Manacor, 1946), qui va guanyar el Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la l’any 1994 per Amor de cans. Va ser el passat 2 de desembre quan el teatre Mar i Terra va acollir l’acte d’homenatge a Oliver –organitzat per l’àrea de Cultura i la llibreria Embat–  amb motiu del seu 75è aniversari, un reconeixement del tot merescut a una de les veus més importants de la literatura catalana de les darreres dècades.

“Maria Antònia Oliver no és només una de les creadores més destacades de la generació literària dels anys 70. També representa la visibilització de la dona com a creadora, com a escriptora”, ha dit el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera. El representant municipal també ha destacat “la dignificació de la literatura de gènere, de la literatura negra de qualitat que, fins a l’aparició d’Oliver no havia tingut cabuda a la literatura”.

Maria Antònia Oliver va rebre el premi Ramon Llull del Govern en 2003, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l’any 2007 i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2016.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email