Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat obre l’expedient de contractació dels projectes de connectivitat del Terreno

Palma, 15 de febrer de 2022.- Model de Ciutat ha posat en marxa l’expedient per contractar els projectes de connectivitat del Terreno, després que la Junta del Govern l’aprovàs dimecres passat. El que es licitarà primer serà el servei d’assistència tècnica per a la redacció del projecte d’execució, direcció d’obra i coordinació de seguretat i salut. La millora de la connectivitat d’El Terreno s’emmarca dins de l’estratègia de desenvolupament urbà i sostenible i integrat Pla Litoral de Ponent (EDUSI-PLP), amb aportació dels Fons Europeus FEDER. El pressupost d’aquesta licitació és de 139.921,58 euros.

“Es tracta de projectes de molt d’interès social”, ha assenyalat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, qui ha destacat que aquestes iniciatives “s’han treballat amb l’associació de veïns”. Truyol ha afegit que, a més de la connectivitat, es faran “millores de la il·luminació i de l’entorn” a determinats punts.

Neus Truyol:Es tracta de projectes de molt d’interès social, treballats amb l’associació de veïns”

Les actuacions estan previstes en dos àmbits:

  • Àmbit A

Està situat al sud del barri i limita amb la cala de Can Barbarà, el torrent del Mal Pas, el carrer Joan Miró i el carrer de La Pedrera. En aquesta zona estan els jardins de Nazaret, un dels espais verds amb més entitat de la primera línia del Terreno. En aquest àmbit està prevista una millora de l’accessibilitat i la il·luminació de la connexió per Sa Portassa.

A hores d’ara és l’únic accés obert a Can Barbarà i no existeix cap altre punt de connexió amb el Passeig Marítim en un radi de 300 metres. És un pas de molta circulació i el seu estat de conservació no és bo. Donat el seu valor històric, es proposa rehabilitar-lo i conservar l’estructura i la traça actuals.

Amb aquesta reforma es milloraran la pavimentació i els revestiments, i s’aplicarà un sistema d’il·luminació i elements de seguretat per a l’escala. La proposta tindrà especial cura en un dels punts baixos de l’escala, on hi ha una terrassa que és un lloc fosc i estret.

  • Àmbit B

Se situa en l’àrea central de la zona. En aquest cas, les connexions no seran directament entre Joan Miró i el Passeig Marítim, sinó amb la plaça Mediterrani. Aquest àmbit té un dels pocs punts d’obertura de Joan Miró. En el conjunt de la plaça mirador Remigia Caubet i el parc de la Quarantena la part més antiga del Terreno recupera el seu vessant davant de la mar.

Una de les accions consistirà a millorar l’accessibilitat i la il·luminació del parc de la Quarantena, un dels punts més importants del front de primera línia, un dels pocs parcs públics que hi queden i l’únic lloc, conjuntament amb els jardins de Nazaret on existeixen espais naturalitzats amb rellevància paisatgística en el Terreno.

A més, es resoldran dos desnivells: entre el carrer Patrimoni i el parc de la Quarantena, amb un sistema de rampes; i entre la primera terrassa de la Quarantena i el Passeig Marítim, amb un element mecanitzat.

D’altra banda, es millorarà l’accessibilitat i la il·luminació a les escales de l’antic hotel Mediterráneo (plaça Mediterrània). Es tracta d’un pas estret franquejat per dos edificis, amb escales i una sèrie de terrasses. La proposta en aquest punt és col·locar unes escales mecàniques per pujar-hi.

Per últim, el projecte preveu recuperar els usos quotidians de la plaça Gomila, tenint en compte que es va cedir inicialment a l’Ajuntament per facilitar els jocs dels infants del barri.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email