Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Barnasants torna a les Balears amb vint estrenes, tres produccions pròpies i una quarantena de concerts

Palma, 22 de febrer de 2022.- El director del Barnasants Illes Balears, Pere Camps, ha presentat a l’Auditori de Porreres la quarta edició d’aquest projecte de cultura en xarxa de la cançó d’autor, acompanyat dels batles i regidors de cultura de Porreres, Esporles, Manacor, Sa Pobla i Palma. Aquesta edició del certamen per excel·lència de cançó d’autor engegarà el proper 18 de març a l’Auditori de Porreres, amb la icònica veu de la cantautora catalana Marina Rossell, que presentarà el seu darrer àlbum i espectacle homònim, 300 crits. La cantautora penedesenca també presentarà aquest disc dins el marc del Barnasants a Eivissa (10 d’abril, Auditori de Can Ventosa) i al Teatre des Born de Ciutadella de Menorca (4 de juny). Rossell és una de les veus escollides en aquesta edició del Barnasants Illes Balears, que al llarg de gairebé 5 mesos oferirà una quarentena de concerts a les Illes.

3 produccions pròpies: Brams, Sílvia Comes i Marcel Pich

Un dels plats forts seran les 3 produccions pròpies que Barnasants presentarà a Mallorca. La primera serà el 9 d’abril a Manacor, amb el mític grup de rock i ska del Principat de Catalunya, Brams, que oferirà el concert Baula rere baula, a l’Auditori de Manacor. L’espectacle està pensat per a auditoris i teatres.

Es manté l’aposta per una programació descentralitzada, a municipis com Palma, Manacor, Esporles, Sa Pobla i Porreres

La poetessa, pintora i traductora catalana, Felícia Fuster, també serà homenatjada en la quarta edició del Barnasants Illes Balears. Encara dins l’any commemoratiu Felícia Fuster, amb motiu del centenari del seu naixement, Sílvia Comes presentarà un espectacle amb poemes musicats. L’estrena serà el 24 d’abril al Conservatori de Manacor.

La tercera producció pròpia serà a càrrec de Marcel Pich, qui presentarà el disc en format vinil que es publicarà aquesta primavera del concert que el manacorí va fer a l’Alguer el juliol passat en homenatge al cantautor manacorí Guillem d’Efak. El recital serà el 19 de juny al Claustre de Manacor.

Vint estrenes i presentacions de disc

A més de Marina Rossell, Brams, Sílvia Comes i Marcel Pich, hi haurà fins a vint artistes que presentaran nous treballs a les Balears, entre els quals cal destacar el solsoní Roger Mas, qui presentarà el seu darrer disc Totes les flors a Palma el 21 d’abril a l’Auditori Xesc Forteza. A més, la mallorquina Maria Jaume donarà a conèixer el seu segon àlbum Voltes i voltes (21 de maig a l’Auditori de Porreres).

Fins a sis artistes de les Balears podran presentar els seus nous treballs a Catalunya, el País Valencià, la Catalunya del Nord o l’Alguer.

Els també illencs Oliva Trencada estrenaran un llibre-disc titulat Cel dhorabaixa, on hi col·laborenartistes com Cecília Giménez (La Fada Despistada), Lluís Cabot (Da Souza), Joana Gomila (Folk Souvenir), Joan Miquel Oliver (Antònia Font), Carme Vives (Reïna), Roger Pistola (Pistola), Miquel Serra, Jorra Santiago (Jorra i Gomorra), Jaume Negre (Negrei3colors), Sofia Massutí (Escorpio) o Xisco Vargas (NeitWeight).

Un dels concerts més especials serà al Teatre des Born de Menorca el proper 4 de març, on Maria del Mar Bonet hi estrenarà el seu nou espectacle d’homenatge al Pare Ginard. A més, Paco Ibáñez, Martirio i la gallega Sés també faran parada d’estrena al Barnasants Illes Balears. Ibáñez, serà l’encarregat de cloure el Barnasants a Mallorca, el 9 de juliol al Teatre Principal de Palma, amb l’estrena del recital ¡Nos queda la palabra!

La programació es completa amb noms com Imaràntia, Meritxell Gené, Ivette Nadal & Caïm Riba, el menorquí Leonmanso, Andreu Valor, o Caïm Riba. Glòria Julià & Víctor Leiva presentaran el 18 de març a Eivissa el seu nou espectacle Versar la pell

Més descentralització, més accés a la cultura

Un dels valors que reivindica el Barnasants és la necessitat de teixir una xarxa de cultura arreu dels territoris de parla catalana, amb la programació repartida de manera equitativa arreu de la geografia. És per aquest motiu que aquesta edició mallorquina s’ha volgut estrenar a la localitat de Porreres, a més de la participació de les seus habituals, com Palma, Manacor, Esporles, Sa Pobla, Maó, Ciutadella, Eivissa i Formentera.

D’altre banda, el festival ha seleccionat diversos artistes que podran tocar a Catalunya, el País Valencià les Illes Balears, l’Alguer i Catalunya del Nord.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email