Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament adquireix denou obres d’art contemporani per valor de 150.000 euros

Palma, 22 de febrer de 2022.- L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha adquirit denou obres d’art contemporani per valor de 149.999,97 euros amb l’objectiu d’enriquir el fons municipal. La crida per presentar les propostes va ser del 26 de febrer al 28 de març de 2021. En total es varen presentar 539 obres de 165 artistes dels quals 78 són dones (un 47,2%).

Una comissió avaluadora formada per experts independents ha estat l’encarregada de fer la tria de les obres que tenien més interès per a l’Ajuntament de Palma, segons els criteris de selecció marcats per Cort. Aquests experts varen ser proposats per una sèrie d’entitats i institucions en funció dels seus estudis, publicacions i experiència professional i varen ser ratificats pels tècnics del Servei de Cultura. A continuació s’hi pot trobar el llistat:

 • TAULA. Associació d’Educadores Culturals de Mallorca: Sr. Jordi Pallarès.
 • Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma: Sra. Soad Houman.
 • Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears: Sra. Amparo Sard.
 • UIB: Sra. Maria-Josep Mulet.
 • Associació de Crítics i Comissaris de les Illes Balears: Sr. Fernando Gómez de la Cuesta.
 • Associació de Gestors Culturals de les Illes Balears: Sra. Amanda Corral.

El 22 de desembre de 2021 els membres de la comissió avaluadora varen presentar una selecció de 38 obres d’art (23 d’homes i 15 de dones) que es varen configurar en tres grups: trajectòries consolidades/ àmplies, amb 15 obres seleccionades; fotografia, amb 9 obres; i trajectòries mitjanes i emergents, amb 14 obres –cal tenir en compte que es tracta d’una avaluació no vinculant. Els criteris de la comissió han estat:

 • Tenir en compte no només la creació vinculada a Palma, sinó estendre-la a Mallorca des dels anys 70 fins a l’actualitat.
 • Donar prioritat als artistes que es considerin rellevants i que no estiguin representants en el fons municipal.
 • Ampliar la representació de creadors ja presents en el fons amb obra més recent.
 • Reflectir la creació d’artistes joves, dels quals gairebé no hi ha representació en el fons, amb atenció especial als nascuts entre 1980 i 1990.

Una vegada la comissió avaluadora va lliurar l’informe a l’Ajuntament, des de la regidoria de Cultura es va procedir a estudiar amb detall el document, sol·licitar la informació necessària de totes les obres seleccionades i enllestir la selecció final en funció d’alguns criteris que es consideraren prioritaris, seguint les recomanacions de la comissió. En primer lloc, s’ha intentat mantenir  en tot el possible el mateix tant per cent entre homes i dones preseleccionats i s’ha donat importància a les recomanacions fetes per la comissió de donar un impuls als artistes emergents i un espai als que no estan representats en el fons municipal. D’altra banda, s’han valorat els criteris de conservació de les peces que es podien adquirir. Per acabar, també s’ha tingut en compte la valoració econòmica de les obres amb l’objectiu de donar cabuda al nombre més gran d’artistes, sempre amb el criteri de la qualitat per davant. Finalment, després d’haver tingut en compte totes aquestes consideracions, des del Servei de Cultura s’ha decidit adquirir les següents obres d’art, per un import de 149.999,97 euros:

 1. Ana Laura Aláez:Premoldes 111, 2018.
 2. José Manuel Broto:Mundos 12 (215029), 2015.
 3. Robert Ferrer:Porta oberta a l’invisible, 2020.
 4. José Girbent: Subway, 2020.
 5. Olimpia Velasco:Caputza, 2018.
 6. Aina Perelló:Fotografia número 1. Sense títol, 2017.
 7. Pepe Cañabate:Sense títol, 2013–2020.
 8. Toni Amengual:Sèrie MAJORsCApes, 2020.
 9. Xisco Bonnín:Honeymoon Club Resort, 2008.
 10. Diana Coca:Where is Diana. Tijuana 48, 2014.
 11. Tomàs Pizà:The reminds of the new China, 2019.
 12. Gabriel Pericàs:Una videoprojecció del conjunt de quatre videoprojeccions de la sèrie Utterances, 2020.
 13. Ian Waelder:Losing by Winning (SKC), 2020.
 14. Isabel Servera:ST 5, 2017.
 15. Bartomeu Sastre:Ja no ets com eres, però jo t’estim igual, 2010.
 16. Julià Panadès:Rituales Antropocenos, 2019.
 17. Laura Marte:Carrer de les Kellys, 2021.
 18. Mar Guerrero:Donde nada lleva a la nada, 2019.
 19. Laia Ventayol:Sèrie Pedra, 2019.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email