Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les obres de Can Ribes avancen a bon ritme

Palma, 3 de març de 2022.- El batle de Palma, José Hila, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han visitat avui 3 de març les obres de Can Ribes, que avancen a bon ritme. Està previst que els treballs finalitzin enguany i que el centre de creació i coneixement del circ pugui obrir les portes l’any que ve.

Les obres de reforma estructural i rehabilitació varen començar l’agost de 2021, i compten amb 940.000 euros de finançament procedent de la Llei de Capitalitat. L’edifici, construït en el segle XIX a la barriada de la Soledat (entre els carrers de Brotad, Fornaris i Ferriol), forma part d’un complex industrial de gran rellevància i interès patrimonial –està catalogat pel Consell de Mallorca. D’altra banda, enguany hi ha 200.000 euros més, també de la Llei de capitalitat, per dotar l’edifici de serveis i materials.

Antoni Noguera: “La rehabilitació de la fàbrica servirà per tenir present la memòria històrica d’una activitat econòmica de la nostra ciutat. El centre de circ ajudarà a descentralitzar els equipaments culturals de Palma i servirà a dos barris.”

Per la seva part, el batle de Palma, José Hila, ha remarcat “l’aposta per la transformació del Nou Llevant i La Soledat” amb diferents actuacions públiques que “generaran ocupació i que seran una oportunitat per als barris i per als infants”. “Can Ribes acompanya a la Caixa de Música, a les 78 HPO i al Districte Nou Llevant, s’ha apostat per la diversificació i no només pels habitatges de luxe”, ha dit Hila.

La presidenta ha destacat el paper de la cultura com a “element transformador i innovador de les barriades de la Soledat i Nou Llevant i ha destacat que són dos barris “que necessitaven una inversió pública diferent de la que estava prevista”, tot destacant que gràcies a la voluntat política i a la col·laboració institucional s’està fent realitat. En aquest sentit, ha posat per exemple els 78 habitatges públics que s’hi estan construint i les obres de la futura seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

A més de consolidar l’estructura de Can Ribes, les obres prepararan l’edificació per a nous usos i nous elements, a més de rehabilitar-ne els voltants (soleres, façanes i cobertes).

L’empresa especialitzada en projectes d’arquitectura i circ Volàtil s’encarregarà de l’assessorament tècnic amb l’objectiu que la seguretat estigui garantida als entrenaments de circ. Quant a la gestió, a hores d’ara es treballa en un model semblant al de la Central del Circ de Barcelona. Per això, s’està preparant un conveni de gestió amb l’Associació de Professionals del Circ de les Illes Balears que també inclogui totes les entitats i persones que tenen relació amb el circ, a més d’un programa de circ social que implicarà la barriada de Nou Llevant.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email