Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El nou model de Bicipalma tendrà una autonomia d’uns 70 quilòmetres i estacions de bici ampliables

Palma, 7 de març de 2022.- L’Ajuntament de Palma ha presentat avui a Son Moix el nou model de bicicletes de la nova Bicipalma, que tindrà una imatge completament renovada, i  que començarà a rodar a finals d’any.

La renovació de Bicipalma és un dels projectes que es presentà a la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i que ha rebut finançament dels Fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

Nous Models

El nou model de bicicletes, que s’ha adjudicat a l’empresa NextBike, és la bicicleta SmartBike 2.0 i la mateixa versió en sistema elèctric. Per tal de millorar el seu manteniment ambdós models són pràcticament similars.

Així, les bicicletes elèctriques tindran una autonomia d’entre 60 i 80 quilòmetres  i funcionaran mitjançant un sistema de bateries intel·ligents que permet optimitzar el seu ús  i ofereix recolzament en el moment de l’arrencada de la bicicleta.

Estacions ampliables amb un nou model d’ancoratge

A més del nou model de bicicletes una de les millores substancials de la nova Bicipalma són els nous ancoratges, que gràcies al seu sistema modular, es podran ampliar fàcilment en cas de necessitat. A més, les estacions seran més simples sense necessitat de pantalles, un fet que també millorarà el seu manteniment. En aquest sentit, es podran re col·locar per la ciutat en cas que es detectin necessitats de mobilitat puntuals.

El sistema d’ancoratges a més evita sostraccions i permet el rastreig de les bicis, que estan geolocalitzades.

La nova Bicipalma permetrà donar-se d’alta a traves de l’App que es desenvoluparà i que estarà disponible en el sistemes Android, Gallery App i IOs en diferents idiomes. En aquest sentit, gràcies a la nova App les persones usuàries podran disposar en temps real d’informació relativa a les bicis, ancoratges i estacions properes.

La nova Bicipalma en dades

  • Passarà de 37 a 72 estacions
  • Tindrà 800 bicicletes, de les quals 240 seran elèctriques i 560 mecàniques
  • Els punts d’acoratge passaran de 660 a 1440 (tots amb càrrega elètrica)
  • Les bicicletes disposaran d’un sistema de geolocalització
  • Les bicicletes mecàniques tindran un panell solar per recarregar les bateries del panell.

Cal recordar que el passat mes de gener la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes SA adjudicà el nou sistema de Bicipalma a l’empresa NextBike per un import de 2.624.350 euros.

Aquesta inversió, que rebrà finançament dels fons europeus Next Generation, permetrà que Bicipalma sumi 35 estacions noves que faran que aquest servei arribi a fins a 20 barriades que actualment no el teníen com són Portopí, El Terreno, son Armadams, Son Oliva, Rafal Vell, Rafal Nou, el Vivero, la Soledat i d’altres espais com ara Son Moix o Son Hugo, entre d’altres.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email