Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Àrea de Benestar presenta el nou Centre de dia per a persones grans de Son Ferriol

Palma, 9 de març de 2022.- El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, han presentat el nou Centre de dia per a persones grans de Son Ferriol (entre el carrer Milana i la carretera de Manacor).

Aquest nou centre té trenta places i ha estat possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Ambdues institucions varen signar un conveni gràcies al qual l’Ajuntament va cedir el solar i la Conselleria se’n va fer càrrec de la construcció. El Centre de dia de Son Ferriol és de gestió municipal, i l’empresa que va guanyar el concurs per fer-se’n càrrec va ser DomusVi.

Amb aquest centre s’amplia la xarxa de serveis per a persones grans de Palma, amb trenta places noves per a persones amb dependència.

El centre ofereix acolliment diürn a persones grans dependents de s’Aranjassa, la Casa Blanca, el Molinar, el Pil·larí, Sant Jordi i Son Ferriol, i dona suport a l’atenció de la família –alimentació, higiene i activitats motores i cognitives, amb un horari de 7.30 a 16.30h. L’equip tècnic que gestiona el centre està forat per una coordinadora, cinc auxiliars cuidadores d’atenció directa, un terapeuta ocupacional, una infermera i un fisioterapeuta.

“Continuam a prop de les persones que més ho necessiten, i aquest nou centre n’és un exemple”, ha manifestat Antoni Noguera, qui també ha destacat la necessitat de destinar “recursos públics al progressiu augment del nombre de persones amb menys capacitat d’autonomia personal i social”. Per la seva part, Fina Santiago, ha posat de manifest la importància d’aquest tipus de recursos “dins de l’economia de les cures, per quan els centres de dia donen una atenció professional a les persones dependents en un entorn de proximitat i relació amb altres persones grans”, al mateix temps que permeten a les famílies conciliar i faciliten la cohesió social.

Antoni Noguera: “Continuam a prop de les persones que més ho necessiten”.

Les instal·lacions tenen 401 metres quadrats útils, amb menjador, sala d’activitats, banys adaptats, recepció, sala de gimnàs i despatxos. També hi ha un jardí i un pati exterior per fer activitats a l’aire lliure.

A hores d’ara, la xarxa de centres de dia de Palma està formada per cinc centres, els quals atenen un total de 140 persones –Son Sardina, Coll d’en Rebassa, Son Dureta, s’Estel i ara Son Ferriol. A més, abans que acabi la legislatura també s’ha previst posar en marxa els de s’Indioteria, Son Cladera i Son Xigala i es passarà de les 110 places de 2019 a 230.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email