Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social aprova les bases de les subvencions per al 2022 i 2023 per a entitats sense ànim de lucre

Palma, 16 de març de 2022.- La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres 16 de març les bases de les subvencions de Benestar Social per al 2022 i el 2023 per valor de 640.000 euros. De fet, aquesta serà la primera vegada que les subvencions seran bianuals i es dona compliment a una demanda de les entitats del tercer sector. “Continuam complint els acords del Pacte per la Inclusió, que contemplen que les subvencions s’aprovin dins del primer trimestre de cada any a més de ser bianuals”, ha explicat la coordinadora general de Benestar Social, Catalina Trobat, a més de remarcar que les subvencions “són una aposta clara de col·laboració amb el tercer sector amb l’objectiu comú de treballar per la justícia social”.

En aquesta convocatòria hi ha hagut un reajustament de les subvencions a causa del canvi de model quant a la feina preventiva comunitària en infants i joves, la qual va culminar en la signatura de vuit convenis singulars amb entitats socials per valor de més d’un milió d’euros. Avui dia:

  • Es manté la línia de cobertura de necessitats bàsiques per a projectes d’alimentació o de pobresa energètica. A més, s’incorpora la subvenció a projectes d’ús compartit d’habitatges per a col·lectius vulnerables o activitats d’alternatives de l’habitatge.
  • A la línia de projectes relacionats amb la incorporació social, la formació prelaboral i l’orientació laboral, s’incorpora la subvenció a projectes que treballin les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) amb col·lectius vulnerables per tal de reduir les barreres digitals.
  • A la línia de projectes comunitaris i treball en xarxa s’incorpora la subvenció de projectes de prevenció de l’aïllament social de la gent gran.
  • Es manté la línia d’activitats parentals i habilitats de criança, així com la de projectes per afavorir l’autonomia de les persones amb discapacitat.

Catalina Trobat: “Les subvencions seran per primera vegada per a projectes de dos anys, una demanda de les entitats del tercer sector”.

El cost màxim subvencionable per activitat i any serà de 15.000 euros, I cada entitat podrà presentar fins a tres activitats cada any.

“Amb aquestes subvencions pretenem complementar la tasca dels serveis comunitaris del nostre Ajuntament cap a la integració en l’àmbit laboral i social i, en definitiva, la inclusió de les persones més vulnerables amb la finalitat de contribuir a fer de Palma una ciutat d’igualtat d’oportunitats”, ha dit Trobat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email