Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma exigeix revisar a la baixa l’acord en l’arribada de creuers i generar els mecanismes per fer-lo complir

Palma, 25 de març de 2022.- MÉS-Estimam Palma exigeix revisar a la baixa l’acord sobre l’arribada de creuers al que van arribar la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears i les principals navilieres, així com mecanismes efectius per a fer-lo complir. La formació ecosobiranista insisteix en la seva aposta per fixar un màxim de dos creuers i 6.000 passatgers al dia, així com en la necessitat de poder decidir des dels territoris la capacitat de càrrega i el nombre i qualitat de les embarcacions.

“El PSOE ha venut fum en la limitació de creuers”, ha assegurat Neus Truyol. La regidora de Model de Ciutat i portaveu municipal dels ecosobiranistes a l’Ajuntament de Palma ha recordat que el Partit Socialista va anunciar un acord amb les principals navilieres que fixava un màxim de 8.500 passatgers i 3 creuers al dia, un dels quals podrà ser un megacreuer amb capacitat per a més de 5.000, que MÉS-Estimam Palma ja va qualificar de “totalment insuficient”. “Ens semblava que les xifres acordades ja s’acostaven molt a les experimentades durant el 2019, quan la sensació de saturació de la ciutat va ser màxima, però és que ara, a la primera de canvi, s’incompleix l’acord”.

“El Port de Palma està acollint més creuers dels que se’ns va dir i, a més, Autoritat Portuària no aplica el criteri de transparència i no té al dia el web amb les arribades reals”, ha afegit Truyol.

Així mateix, MÉS-Estimam Palma exigeix al govern de Pedro Sánchez que canviï les regles del joc per a què cada territori pugui fixar la capacitat de càrrega i el nombre i qualitat de les embarcacions. És a dir, que des de les Illes Balears es pugui limitar l’arribada de creuers i no haver de recórrer a “acords voluntaristes amb les navilieres”.

“El turisme de creuers genera un impacte molt negatiu per al conjunt de Palma: massificació al centre de la ciutat, mort del comerç per a residents per convertir-se en comerç per al turista express, la proliferació de venta de productes d’un sol ús… El turisme de creuers és el que aporta menys riquesa a la ciutat i a les illes”, ha afirmat Truyol. “És necessari posar límits a un model turístic altament depredador de recursos naturals, que influeix negativament a les zones turístiques amb canvi radical dels comerços i massificació dels darrers i l’espai públic”.

Per això, des de MÉS-Estimam Palma continua aposant per regular els creuers a un màxim de 2 i 6.000 passatgers diaris. “És absolutament raonable, permet activitat però amb mesura” assenyala Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email