Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament va destinar un 20,5% del pressupost anual a inversió en infància entre 2018 i 2020

Palma, 28 de març de 2022.- Unicef va atorgar a Palma el segell de Ciutat Amiga de la Infància el novembre de 2018 i una de les obligacions que implica aquesta distinció és l’anàlisi exhaustiva dels recursos que l’Ajuntament destina als nins, nines i adolescents de Ciutat. D’aquesta manera, el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; la directora general d’Infància, Comunitari i Projectes, Margalida Gayà; i la presidenta del Comitè Unicef de les Balears, Mercedes del Pozo, han presentat aquest dilluns la inversió que el consistori ha fet en infància entre els anys 2018 i 2020. Durant aquest període de temps, l’Ajuntament va destinar cada any una mitjana del 20,5% del pressupost a inversió en infància, un percentatge que suposa gairebé 95 milions d’euros anuals.

L’àrea municipal que ha destinat un percentatge més elevat del seu pressupost anual a infància durant aquests tres anys ha estat Educació, amb una mitjana del 71,4% (15,1 milions d’euros anuals de mitja). Li segueix l’àrea d’Igualtat (l’actual regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI), amb un 30,5% del pressupost destinat a infància (1,2 milions d’euros/ any). Benestar n’ha destinat un 27,9% del seu pressupost anual (8,6 milions d’euros a l’any de mitjana). L’àrea de Participació ha invertit en infància una mitjana del 24,9% del seu pressupost anual (850.000 euros) i Cultura n’ha dedicat un 19,69% (2,4 milions anuals).

Antoni Noguera ha destacat que “totes les àrees de l’Ajuntament s’han implicat en aquest procés” de delimitar els recursos que es destinen a infància i ha assenyalat que el consistori ha destinat “ajudes molt importants a infants i joves”. “Una ciutat feta per als infants és una ciutat bona per a tothom, mentre que una ciutat feta per als turistes només és bona per als turistes”, ha afegit.

Per la seva part, Mercedes del Pozo ha felicitat l’Ajuntament per haver mesurat els pressupostos en clau d’infància i ha subratllat que només ho fan Palma i altres tres municipis a l’Estat. “Focalitzar serveix per tenir un impacte més gran i és necessari saber on es gasten els recursos”, ha continuat. Del Pozo ha recordat que l’article 4 de la Convenció sobre els Drets dels Infants obliga a “fer servir el màxim dels recursos disponibles per fer realitat els drets dels infants”. A més, ha explicat que Unicef ha dissenyat una eina de mesurament per conèixer amb exactitud quins recursos es destinen a la infància, la guia Herramienta para el anàlisis de los presupuestos con enfoque de infancia para entidades locales. Cal remarcar que aquest organisme ha elegit Palma com una de les ciutats que col·laboren en adaptar aquest document a l’àmbit local.

Minva de la població infantil

Malgrat que s’hagi destinat un 20,5% del pressupost municipal a infància, la població infantil i juvenil va minvar durant el període analitzat: els nins, nines i joves varen passar de ser un 18,47% dels habitants de Palma en 2018 a ser un 17,16% en 2020, i aquest descens ha arribat al 16,93% en 2021, segons les dades del padró municipal.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email