Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dos terços del sòl urbanitzable de Palma es destinarà a equipaments, espais lliures, carrers i places

Palma, 29 de març de 2022.- Dos terços del sòl urbanitzable que inclou el nou pla general de Palma (un 64%) serà no lucratiu i es destinarà a espais lliures, equipaments, carrers i places, per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, segons ha explicat aquest dimarts la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, després de la reunió del Consell de Gerència d’urbanisme. La distribució serà com es detalla a continuació:

  • Un 31% per a espais lliures.
  • Un 21,8% per a vials.
  • Un 11,25% per a equipaments.

Pel que fa al 36% restant, el sostre que s’hi assolirà (els metres quadrats d’edificació) es reparteix de la següent manera:

  • Un 38% serà per a habitatge lliure.
  • Un 28% serà per a habitatge protegit.
  • Un 34% serà per a activitats econòmiques.

Aquests percentatges són el mínim que es necessita per respondre a les necessitats d’equipaments de la ciutat.

Truyol ha assenyalat que l’Àrea de Model de Ciutat ha apostat per “un desenvolupament sostenible i proteccionista” i ha destacat que “quan les ciutats són compactes, són més eficients”. Quant a l’increment dels equipaments, Truyol ha explicat que no es tracta només de donar resposta a les necessitats dels futurs ciutadans de Palma, sinó d’atendre les demandes socials que hi ha en el moment present. “Palma necessita habitatge assequible, zones verdes i més equipaments”, ha recordat, a més de remarcar que “l’espai públic de qualitat beneficia els veïnats de Palma i a les persones que venen a visitar la ciutat”.

Increment de sòl rústic

D’altra banda, el Nou Pla General augmenta en 212,31 hectàrees la superfície de sòl rústic de Palma respecte de la revisió que es va fer l’any 2014, ha comentat Truyol. En comparació amb el Pla General d’Ordenació Urbana de 1998, l’increment és de gairebé 85 hectàrees.

A més, el Pla evitarà que es consolidin nuclis aïllats amb baixa densitat que preveia el PGOU de 1998, els quals no s’han desenvolupat (Gènova, Son Gual o Puntiró), o creixements no residencials que s’ha considerat que no són necessaris o que podrien pertànyer a zones de protecció de riscos (Son Garcies Vell i part de l’urbanitzable de Son Pardo).

“Els espais rústics no són espais que esperen ser urbanitzats, no són el rebost de l’urbanisme de la ciutat”, ha assenyalat Truyol, a més de remarcar que el sòl rústic compleix una doble funció: de rebost i de rgulació dels cicles ambientals. La regidora ha recordat que el Nou Pla General ha reduït de manera “molt important” el creixement de Palma en rústic que s’havia previst al PGOU del 98: de 500 hectàrees que hi havia pendents, “la possibilitat de creixement s’ha reduït dràsticament a la meitat”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email